Haluk DOĞANDOR

Kılıçarslan istikametinde olan köy yolu ağır tonajlı vasıtalar tarafından ezildi ve ezilen yol küçük araçların kabusu olmaya başladı.

Yetkililer nerede?

Bu durumdan rahatsız olan köy halkı da devletin ilgili kurumlarının ilgisizliğinden şikayetçi oldu. 
İhaleyi alan taşeron şirket ise iş makinelerini alarak bölgeden ayrıldı, iki haftadır hiç çalışma yapılmadı. 

Bölge sakinlerini, ezilen yol yüzünden kazaların meydana geldiğini, yetkili makamların ilgisizliği devam ederse eyleme gideceklerini söyledi.

Konuya duyarlı davranan ÇAM-SEV Başkanı Adıgüzel Akdeniz Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne konuştu, şunları söyledi:

“İlla ki birisinin ölmesini mi bekliyorlar?

“Aynı sıkıntıları geçtiğimiz kış aylarında Çamlıbel’de yaşadık. Orada da aynı şekilde servis yolunu köy içinden verdiler ve yolumuzu bozdular. Burada da aynı hata yapılıyor şu anda. Yolu yapan müteahhit firma yaklaşık iki hafta önce iş makinelerini alarak bölgeden ayrıldı ve iki haftadır burada hiç çalışma yok. Ana yol çakıl dökülerek öyle bırakıldı, bazı araçlar köye girmemek için bu yolu kullanıyor ancak bu yol da bu şekilde çok tehlikeli. 

Hisarköy’e giden köy yolu ise yer, yer ezilmiş durumda araçlar için tehlike arz ediyor, özellikle geceleri. Zaten geçen hafta bölgeden iki insan kaza yaparak hastanelik oldu, illaki birilerinin ölmesini mi bekliyor yetkililer?”

“Bölge halkı eyleme gidecek”

Can Polat ŞEMİ (Hisarköy Muhtarı)

“Yol tamiratı sebebiyle köyümüzün servis yolu olarak kullanılması neticesinde ağır tonajlı vasıtalar köy yolumuzu kullanılamaz hale getirdi. 

Yetkilileri uyarmamıza rağmen bugüne kadar kimse gelip ciddi anlamda bir iyileştirme yapmadı. Zaten müteahhit firma da çekildi, şimdi tam bir kaos yaşanıyor bu yolda. 
Böyle giderse bölge halkı bir eylemem giderek hükümeti bu konuda uyaracak. Umarım bu süre zarfında meydana gelebilecek bir kazada ise can kaybı yaşamayız.”

“Bölge halkı mağdur oldu”

Ayhan TÜRE

“Yol çok tehlikeli, hiçbir çalışma da yok yolda. Daha önce de Çamlıbel yolunu bozdular ve bölge halkını mağdur ettiler. Yol yapıyorlar ama ne önlemi var ne de tedbirleri. Burada tam bir keşmekeşlik yaşanıyor, ortada ne müteahhit var ne de yetkililer.”

“Sorumsuzluk”

Hasan BALLIER

“Ciddi anlamda ülkemizde yetkili sorumsuzların ciddiyetsizliğini yaşıyoruz, burada yaşayan var mı yok mu, bu insanlar köylerine nasıl gidecek diye düşünen yok. Köy yolumuz adeta göçtü, özellikle geceleri büyük tehlike yaşanıyor, şimdiye kadar meydana gelen kazalar da can kaybı olmadı ama olursa bunun hesabını kim verecek?”