Ceren Özbil

Ulusal Birlik Partisi eski genel başkanlarından İrsen Küçük, UBP’nin kurultay sürecini değerlendirdi ve kendisine göre çok adaylı ya da az adaylı bir seçim olmasının çok önemli olmadığını ancak hükümetin bozulması durumunda bu aday sayısının daha da artabileceğini anlattı.  UBP’nin hükümete girmesini kurultaya yönelik bir adım olarak niteleyen Küçük, “Şu anda da eğer hükümet bozulursa aday sayısı yine artacaktır” dedi.

“Güvensizlik var”

UBP’de çok adaylı bir kurultay yaşanacak olmasının nedeninin güvensizlik olduğunu kaydeden Küçük, UBP’de şu anda beklenen güven ortamının yaratılmadığını belirtti. Küçük bu nedenle de UBP’nin geleceği ile ilgili endişeler yaşandığını anlattı.

“İki seçimden başarısız çıktı”

UBP’nin son yapılan yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçiminden başarısız çıktığını hatırlatan Küçük, UBP’nin bugünkü şekli ile bu güven ortamını yeniden yaratmanın zor olduğunu belirtti.

Küçük, kurultayla ilgili önemli olanın UBP’ye yaraşır bir şekilde kurultay yapılması olduğunu ifade etti.

“Bakanlardan da aday olmak isteyenler vardı”

İrsen Küçük, ayrıca Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun hükümetin bozulabileceği yönünde açıklamalar yaptığına işaret ederek, eğer böyle bir şey olursa UBP’deki başkan adayı sayısının artacağını söyledi. Küçük hükümet kurulmadan önce şu anda bakan olan birçok isminde UBP’ye başkan olmak için yarışa hazırlandığını ancak bakan olunca vazgeçtiğini kaydetti.

“Ortak liste üzerinden seçime gitmiştik”

İrsen Küçük kendisinin UBP Genel Başkanı seçildiği son UBP Kurultayı’nda rakibi Ahmet Kaşif ile delegeler konusunda uzlaşıya vararak o liste üzerinden seçime gittiklerini anlattı. Küçük bu konuda uzlaşı sağlayarak hedeflenin partiyi güçlendirmek olduğuna değildi.