Hüseyin Çiçek

İskele’ye bağlı Kumyalı köyünde, balıkçı barınağı yakınlarında bulunan ve 1994 yılında bir müddet Kumyalı Meslek Lisesi tarafından Turizm Uygulama Oteli olarak kullanılan bina 22 yıldır kaderine terkedilmiş şekilde restore edilmeyi bekliyor. 

Denizin hemen yanıbaşında bulunan binanın turistik amaçlı olarak değerlendirilerek ülke ekonomisine katkı yapması sağlanacağına atıl vaziyette bırakılması bölge halkı tarafından şaşkınlık ile karşılanırken, Kumyalı Köy Muhtarı

Yaşar Demir, bakımsız olarak kaderine terkedilen bina içerisinde farelerin cirit attığını savundu.

Demir: Bina pirelerden geçilmiyor

Diyalog muhabirine atıl bina ile ilgili açıklama yapan Kumyalı Köy Muhtarı Yaşar Demir, Kumyalı Meslek Lisesi’nin öğrencilerini eğitim amaçlı konu binayı 1994 yılında bir süreliğine Turizm ve Uygulama Oteli olarak kullandığını söyledi. 

Bir müddet sonra gereken desteği göremeyince okulun konu binayı kullanmayı bıraktığını anlatan Demir, 22 yıldır binanın bakımsız bir şekilde durduğunu ifade etti.

Binanın adeta güvercin ve fare yuvası haline dönüştüğünü aktaran Demir, binaya pirelerden ötürü girilmesinin neredeyse imkansız olduğunu savundu.

Turizme katkısı olabilecekken atıl halde duruyor

Binanın çok güzel bir alanda olduğunu ve canlandırılması halinde turizme önemli katkı sağlayarak bölge ekonomisine de hareketlilik getireceğini savunan Demir, “Böylesine güzel bir binayı kaderine terkedilmiş olarak bırakıyoruz, gerçekten çok yazık” şeklinde konuştu.

Düğün salonu olarak kullanmamıza bile izin vermediler

Köylerinde düğün salonu olmadığını ve hiç olmazsa konu binayı düğün salonu olarak değerlendirmek istediklerini belirten Demir, yetkililer tarafından kendilerine izin verilmediğini ve düğün salonu olarakta başka bir arazinin kendilerine gösterildiğini, ancak konu arazi üzerine de maddi nedenlerden dolayı bir düğün salonu yapamadıklarını ifade etti. Binanın günden güne çürüdüğünü söyleyen Demir, yetkilileri göreve çağırdı.