Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan  Türkiye’de çok ciddi ve üzüntü verici şiddet olayları yaşandığına dikkat çekerek, AKP’nin Türkiye’deki çözüm sürecini berhava ettiğini savundu.

İzcan, “İnsanlığını Al Gel Barışa Ses Ver” eyleminde basına yaptığı açıklamada, sivil halka yönelik katliamların söz konusu olduğunu ve bundan sonraki süreçte şiddet ortamının kontrolden çıkması, Türkiye’de bir iç savaşın muhtemel olduğunu belirtti.

İzcan, derhal ateşkesin sağlanması, hem PKK’nın hem devletin silahları susturarak masaya oturması ve Türkiye’nin bütünlüğü içinde barış görüşmelerinin başlamasını talep etti.

Düzenlenen eylemle barışa destek verdiklerini vurgulayan İzcan, AKP’nin sırf seçim kazanmak uğruna devlet terörü uygulamak dahil her yönteme başvurmasını protesto ettiklerini kaydetti.

Türkiye halklarının iradesine saygı gösterilmesini, seçimlerin demokratik zeminde yapılmasını, Türkiye halklarının kardeşçe bir arada yaşayacakları barış ve demokrasi ortamının oluşmasını talep ettiklerini belirten İzcan, “Kürt halkına, ilerici”, “devrimci” ve “demokratik güçlere” karşı uygulanan şiddeti kınadıklarını belirtti.

Desteklerinin ve dayanışmalarının Türkiye halkları ve ilerici güçleri ile olduğuna dikkat çeken İzcan, cinayetlerin, terörün ve çatışmaların biran önce durdurularak barışçıl ve demokratik bir Türkiye’yi kısa zamanda görmek istediklerini kaydetti.