BKP basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, İzcan, hükümetim büyük ortağı CTP’ye  yönelik yaptığı eleştiride; “kendi içinde  ne söylediği anlaşılmayan, bir bakanın diğer bir bakanı yalanladığı, gizli kapılar ardında Türkiye Hükümeti’yle su konusunda antlaşma yapıp, gecesi parti meclisi kararıyla bozarak ülke ve kendilerini komik duruma düşürenlerle karşı karşıyayız”dedi.

“Bu protokollerin altında imzanız yok mu? Ne kadar güvenilmez bir hükümetsiniz. Adına ‘reform hükümeti’ denilen CTP-UBP hükümetinin kuruluşunun üzerinden 6 aya yakın zaman geçmiş olmasına rağmen, hiçbir reform yapmadıkları gibi, sadece kurultaylarını gerçekleştirip kendi kendilerini emniyete almışlardır” diyen BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, uygulamayacakları protokolü niye imzaladıklarını sordu.

İzzet İzcan açıklamasında şunları ifade etti:

 “Madem uygulamayacaktınız neden Ankara’daki AKP hükümetiyle protokoller imzaladınız? Sizi defalarca uyarmamıza rağmen, İrsen Küçük döneminde UBP, Özkan Yorgancıoğlu Başbakanlığındaki CTP-DP hükümeti olarak 2013-2015 yılı Ekonomik Protokolu ve Su ile ilgili protokollerin altında imzalarınız yok mu? Siz ne biçim güvenilmez hükümetsiniz. Bütün toplumu küçük düşürdüğünüzün farkında değilmisiniz?” diye sordu.

Hükümetin bir gün daha görevde kalmasının ülke için ‘zül’ olduğunu da savunan İzcan, hükümetin altı aydır çiftçinin 32 Milyon TL alacağını ödemediğini savundu.

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali’nin ‘13. Maaştan keser çiftçiyi öderiz’ şeklindeki açıklamalarının hukuk devleti ilkeleri ile bağdaşmadığı ve ülkenin çaresiz, aciz bir durumda olduğunuzu gösterdiğini de ileri süren İzcan, hükümetin halka gitmekten korkmamasını istedi.