Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da yapılan ihbar nedeniyle uzun süredir takipte olan bir kasap dükkanına dün şok baskın düzenlendi.

Gülseren bölgesinde bulunan kasapta 104 kilo ağırlığında kaçak et ele geçirildi. Buzdolabında, el arabaları içerisinde ve yerlerde atılmış vaziyette tespit edilen etlerin bozuk ve insan sağlığı için zararlı olduğu belirtildi.

Güney Kıbrıs’tan getirildiği veya kaçak kesim yapılarak temin edildiği düşünülen etlerle kesin sonuç incelemelerin ardından belirlenecek. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada konu etlerin çöplükte gömülmek sureti ile imha edileceği bildirildi.

301 tane kelle tespit edildi

Baskın sonucunda toplam 301 tane kesik küçükbaş hayvan kellesi de tespit edilirken, kasabın karşı tarafında bulunan ağaçlık alanda ise atılmış vaziyette onlarca küçükbaş hayvanlara ait kulak numarası bulundu. Konu işyerinde inceleme yapan Gazimağusa Belediyesine ait ekipler işyerini mühürleyerek faaliyetlerini geçici bir süre durdurdu.

Soyer: Menşei belli olmayan kelle ve et tespit ettik

Diyalog muhabirine açıklama yapan Gazimağusa Belediyesi’nde görevli Veteriner Hekim İlke Sabit Soyer, sabah saatlerinde polisten aldıkları bilgi üzerine zabıta ve sağlık şubesi olarak ilgili iş yerine gittiklerini ve yapılan ilk incelemelerde menşei belli olmayan çok sayıda küçükbaş hayvan kellesi ile parça et tespit ettiklerini söyledi. Soyer, işyerindeki mevcut koşulların sağlık koşullarına aykırı olduğunu da belirlediklerini aktardı.

Nihat Nurçin: Bizi kıskanan çok

İşyeri sahibi Nihat Nurçin ise tespit edilen kellelerin mezbahanede kesildiğini iddia etti. Kellelerin derisinin yüzülmesinin ardından işleneceğini söyleyen Nurçin, etlerin kaçak olduğu yönündeki iddiaların asılsız olduğunu öne sürdü. İhbarın, işlerinin bozulması için bilinçli olarak yapıldığını savunan Nurçin, “Bizi çekemeyen çok, neticeyi hep beraber göreceğiz” şeklinde konuştu.

Arter: Hijyenden ödün yok

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı açıklamada, söz konusu işyerinin sağlıksız koşullarda kesim yaptığını ve işyerinin mühürlendiğini belirtti.

Arter, kaçak et kesimi başta olmak üzere hijyen koşulları ile ilgili denetimlerinin devam edeceğini söyledi.