Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, hükümetin vergi ve kayıt dışılıkla mücadele politikalarını eleştirerek, gece-gündüz çalışarak ailelerinden ve sosyal yaşamlarından fedakârlık eden hemşirelerin, liman çalışanlarının ve diğer çalışanların dört aylık biriken ek mesai ödeneklerinin ödenmediğini kaydetti.

Özkardaş yaptığı yazılı açıklamada, “Hem insanları ek mesai çalışmaya zorlayıp, hem de emeklerinin karşılığını dört aydır ödememek hak ve yasa gaspıdır” ifadelerini kullandı.

Kamu-Sen Başkanı Özkardaş, devlete borcu olanların birkaç gün geciktiklerinde faiziyle ödediğini fakat devletten alacak olduğunda hak-hukukun rafa kalktığını ifade etti.

Ek mesai ödenekleri ödenmeyen hemşirelerin, liman çalışanlarının ve diğer kamu çalışanlarının ek mesailerinin hafta sonuna kadar ödenmemesi halinde, çalışanlarla birlikte ödeme yapılana kadar ek mesai çalışması yapılmaması yönünde karar alınacağını bildiren Özkardaş, doğabilecek tüm olumsuzlukların sorumlusunun yasaları uygulamayan hükümetin olacağını kaydetti.