Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası, son iki yılda TL’nin döviz karşısında yüzde 55 değer kaybetmesi ve hükümetlerin uyguladığı yanlış politikalar nedeniyle halkın alım gücünde büyük bir gerileme yaşandığı ve hükümetin yasaları çiğneyerek protokol masasına oturmadığı grekçesi ile başlattığı eylemlerini sürdürüyor.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası daha önceden açıkladığı ,Sivil Havacılık Dairesi’ne bağlı Ercan Havaalanı İtfaiye bölümünde yapacağı grevin, Bakanlar Kurulu tarafından ertelenmesi üzerine Havalimanı girişinde basın açıklaması yaptı.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası Başakanı Ahmet Kaptan, KTAMS’ın hükümete uzun bir süreden beridir çalışanların ne hissettiğini anlatmaya uğraştığını belirtti ancak hükümetin yönetme erkinden uzak “yaptım oldu mantığı” ile hareket ettiğini ileri sürdü.

Kaptan, Sivil Havacılık Dairesi’na bağlı Havaalanı İtfaiye bölümünde yapılacağı açıklanan grevin ertelenmesini eleştirdiği konuşmasında mücadelelerinin süreciğini vurguladı.

Kaptan, “Biz mücadelemizi bugün noktalamıyoruz. Bugün sadece grev yasağını dillendiriyoruz ama mücade devam edecek. Bizim başka iş yerlerimiz de vardır oralarda da eylemler yapılacak ve sıraya konulacak. Eylem demek sadece grev değildir. Hükümet olmak erk ister, beceri ister, sorunları çözme mekanizmalarını geliştirmek ister” dedi.

Kaptan, Hükümetin sorunları çözene kadar çalışanın haklarını korumaya devam edeceklerini de kaydetti.

Kaptan’nın konuşmasının ardından Sendika Genel Sekreteri Güven Bengihan hazırlanan basın açıklamasını okudu.

Basın açıklamasında son iki yıl içerisinde TL’nin döziv karşısında yüzde 55 oranında değer kaybettiği buna karşılık hükümetlerin uygulamış olduğu yanlış ekonomik politikalar sonucunda halkın alım gücünde büyük bir gerilme yaşandığı belirtildi.

Kamu Görevlileri Yasasının 135. Maddesi gereğince Kamu görevlilerinin işverenle ilişkilerini geliştirmek amacı ile en çok üyeye sahip iki sendika ile hükümet adına Maliye İşleri ile görevli bakanlık arasında her yıl görüşme yapıldığını anımsatılan basın açıklamasında buna rağmen CTP-UBP hükümetinin yasaları çiğneyerek protkol masasını kurmadığı savunuldu.

Güven Bengihan basın bildirisini okurken “ bu çerçevede sendikamız KTAMS’ın hükümeti uyarmak ve sendikalar ile diyalog kurarak çalışanların alım gücünü korumak adına 25 Ekim Pazar günü Sivil Havacılık Dairesi’ne bağlı Ercan Havaalanı İtfaiye bölümünde yapmayı planladığı uyarı grevimiz faşizan bir anlayış ile yasaklanmıştır.” İfadelerini kullandı.

Hükümetin diyalog yolu ile sorunları çözmek yerine yasakçı bir zihniyet ile hareket ettiği kaydedilen bildiride, yasaya göre bir iş yerindeki grevin bir yıl içerisinde altmış gün süreyi aşmamak kaydı ile sadece iki defa ertelenebileceğine ve Sivil Havacılık Dairesindeki ertelemenin de ikinci kez olduğuna dikkat çekildi.