Birleşik Kıbrıs Partisi ve BKP Gençlik Meclisi temsilcileri Güney Lefkoşa’da bulunan Kostas Mişaulis’in kabri başında düzenlenen anı etkinliğine, ardından da Dali’de Derviş Ali Kavazoğlu’nun kabri başında düzenlenen anı etkinliğine katılarak, mezarlarına çelenk bıraktı.

BKP’den yapılan açıklamaya göre, ayrıca, BKP Gençlik Meclisi ve EDON oluşturdukları ortak kortej ile Dali köyüne, ardından da Kavazoğlu’nın kabrine yürüyüş düzenledi.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Derviş Ali Kavazoğlu ve Kostas Mişaulis’in katledilişlerinin 51. yıldönümü olduğunu belirterek, her iki yiğit mücadelecinin barış ve ortak vatan mücadelesini korkusuzca yürttüklerini ve bu uğurda canlarını verdiklerini söyledi.

1460292035.jpg

Kavazoğlu ve Mişaulis’i katlederek, ortak vatan ve barış mücadelesini sonlandıracağını sananların yanıldığını ifade eden İzcan, bugün binlerce Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumun, Kavazoğlu ve Mişaulis’in açtığı yoldan ilerlediğini kaydetti.

BKP olarak Kavazoğlu ve Mişaulis’i saygı ile andıklarını ve mücadelelerini yaşattıklarını dile getiren İzcan, Kıbrıs’ın yeniden birleştirilmesi, toplumlararası kardeşlik ve barış mücadelesini kararlı bir şekilde sürdürreceklerini vurguladı.

1460292047.jpg