Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’yü ziyaret etti.

Belediye’den yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği Başkanı Musa Kayra, gerçekleştirilen görüşmede, Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’nin 4 yılık bir aradan sonra 13. Zeytin Festivali kapsamında,  Zeytin Karikatürleri yarışmasını düzenlendiklerini ifade ederek, bu yılki yarışmaya 60 ülkeden, 340 çizerin, 554 eserle katıldığını ifade etti.

Kayra; Genelde Karikatür Sanatı’na, özelde ise Kıbrıs karikatürüne yapılan her türlü yardım için Güngördü’ye teşekkür etti.

Girne Belediye başkanı Nidai Güngördü ise, Kıbrıs Türk Karikatür Derneği ile önemli bir yarışmayı düzenlemenin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, yarışmanın her geçen yıl daha iyiye gideceğine olan inancını belirtti.

Güngördü, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği ile birlikte gerek ülke de, gerek ise yurtdışında birçok çalışma yapabileceklerini ifade ederek, Kıbrıs Türk Karikatür derneğine katkıları için teşekkür etti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Belediye, Karikatürcüler Derneği ve okullara ile işbirliği yaparak,  ilkokul çağındaki çocuklara karikatür sanatını sevdirmek ve çizmelerini teşvik etmek için çalışma başlatacaklarını, her türlü işbirliği için hazır olduklarını ifade etti.