AB Bilgi Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, toplantılar  11-14 Ocak tarihleri arasında, sırasıyla Gaziveren Çiftlik Evi Restoran, Akdeniz Caretta Restoran, Mağusa Bandabulya ve Mehmetçik Çelebi Garden Otel’de yer alacak. Toplantılar 10:30 ile 13:00 arasında yapılacak.

Etkinliklerde; AB Kırsal Kalkınma Politikaları, akıllı uzmanlaşma ve yapısal fonlar, AB tarafından mali destek sağlanan mesleki gelişim fırsatları (AB Bursları), kadınlara yönelik destek mekanizmaları (KAYAD), Küçük İşletmeler Destek Programı (EBRD), Mesleki Teknik Eğitim Sistemlerinin İyileştirilmesi ve Teşvik Edilmesi için Teknik Destek Projesi, Yaşam Boyu Eğitim ve Aktif İş Pazarı Önlemleri (VETLAM), Özel Sektörün Gelişmesi ve Rekabet Edebilirliğine yönelik Teknik Destek Projesi, kırsal bölgelerde AB desteği ve AB tarafından mali destek sağlanan KOBİ’lerin başarı öyküleri hakkında katılımcılara bilgi verilecektir.

Açıklamada,  AB Tarım ve Kırsal Kalkınma Komiseri Franz Fischler’in  “Kırsal bölgelerin sosyal dokusunun korunması ve yerel ekonomilerin canlandırılmasında insan kaynaklarını en yüksek düzeye çıkartmak için kadınların tam ve etkin olarak dâhil edilmesi hayati öneme sahiptir. Bu, kadın ve erkeklerin eşit şartlarda katılım ve faydalanabilmelerinin garanti altına alınması için kırsal kalkınma program ve projeleri hazırlanırken ve yürütülürken, eşit fırsatların sistematik bir biçimde bunlara entegre edilmesi anlamına gelmektedir” dediği de ifade edildi.

Daha detaylı bilgi,  AB Bilgi Merkezi’nin facebook sayfasından, [email protected]   e posta adresinden, 228 2577 numaralı telefondan ya da AB Bilgi  Merkezi’nden edinilebilir.