Maraşlı: “Ailelerimiz tedirgin yaklaşmasın. Her bütçeye uygun şekilde ürünlerimiz bulunmaktadır”

Asafhan: “Portfolyumuzda taşıdığımız ürünleri direkt üretici firmalardan ithal ettiğimiz için, temsilcisi olduğumuz bu büyük firmaların desteği ve işbirliği ile dövizdeki artışı mümkün olduğu kadar müşterilerimize yansıtmamaya çalışacağız”

Taş: “Bütün müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir faaliyet içerisindeyiz. Dövizin yükselmesiyle beraber vatandaşlarımızın cebine uygun fiyatta hizmet vermeye devam edeceğiz”

Özge KİZİR

Eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kaldı. Okul hazırlıkları yavaş yavaş hız kazanmaya başlarken dövizin yükselmesi nedeniyle okul hazırlıkları ailelerin bütçelerini ciddi anlamda sarsıyor. Kırtasiyeciler ise bu duruma tedbirli yaklaştıklarını ve vatandaşın cebine uygun fiyatta alışveriş yapabileceklerinin mesajını verdi. 

Gezegen Kırtasiye Mağaza Sorumlusu Cemal Maraşlı, ülkede yaşanan döviz sorunun henüz yansımadığını ifade etti. Maraşlı, “Şu an satışlarımızda bir azalma yaşanmadı. Çünkü biz şu an mevcut döviz yükselişini fiyatlarımıza tam olarak yansıtmıyoruz. Fiyatların sabit kalmasını ve dövizde artık bir düşüşün yaşanmasını ümit ediyoruz. Şu an için yakın zaman okullarımızda açılacak ve bu konuda Gezegen Kırtasiye olarak önemli bir fiyat değişikliği yapmadık. Ailelerimiz tedirgin yaklaşmasın. Her bütçeye uygun şekilde ürünlerimiz bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

Maraşlı: “Aybaşına doğru bir yoğunluk bekliyoruz”

Henüz yoğunluğun yaşanmadığını aybaşına doğru yoğunluk beklentisi içinde olduklarını belirten Maraşlı “Aybaşına doğru bir yoğunluk bekliyoruz. Şu anda indirimde olan ürünlerimiz vardır. Örneğin okul çantalarımız 25 TL’den başlıyor. Her insanın bütçesine uygun fiyatlar bulunuyor. Genelde en çok kırtasiye ve ofis malzemelerinde rağbet görüyoruz. Biz burada her türlü kesime hitap ediyoruz. Ekonomik durumu en düşük olandan en yüksek olana kadar her türlü ürün imkânımız vardır. Bu sene 200-500 TL arası bir öğrencinin tüm alışverişini yapabileceği fiyat aralıkları olacaktır”  ifadesini kullandı.

Asafhan: “Dövizdeki artışı mümkün olduğu kadar müşterilerimize yansıtmamaya çalışacağız”

Asafhan Kırtasiye Direktörü Selma Asafhan, dövizdeki artışı mümkün olduğu kadar müşterilere yansıtmayacaklarını belirtti. Asafhan, “Biz Asafhan olarak portfolyumuzda taşıdığımız ürünleri direkt üretici firmalardan ithal ettiğimiz için, temsilcisi olduğumuz bu büyük firmaların desteği ve işbirliği ile dövizdeki artışı mümkün olduğu kadar müşterilerimize yansıtmamaya çalışacağız” dedi.

“Eylül ayı itibariyle pek çok kampanyalarımız olacak”

Eylül ayı itibariyle pek çok kampanya sunacaklarının mesajını veren Asafhan, “Eylül ayı itibariyle pek çok kampanyalarımız olacak. Bu kampanyalarımızın da en önemli özelliği, yapılacak olan kırtasiye harcamalarında direkt bütçeye tasarruf sağlayacak nitelikte olmasıdır. Çekiliş ve benzeri gibi promosyonlar yerine, direkt talep edilen ürünlerin çok daha ucuza ve direkt cebe çalışan avantajları yansıtmayı planlıyoruz. Eylül ayı boyunca bu kampanyalarımız olacaktır. Çeşitli billboardlarda ve bir takım broşürler dağıtarak bu kampanyalarımızı kendi mağazamızın dış görsellerini süsleyerek müşterilerimize duyurmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

“Ekim ayında netlik kazanacaktır”

Yoğunluk konusunda değerlendirmede bulunan Asafhan, “Henüz kesin bir şey söylemek için çok erken. Daha aybaşı gelmedi. Bilindiği üzere toplumun büyük bir bölümü kamu sektöründe çalışıyor ve henüz kamu ödemesi yapılmadı. Okulların açılmasına henüz 3 haftalık bir zaman dilimi vardır. Fakat bazı okullar Eylül’ün ilk haftası, bazıları da ikinci ya da üçüncü haftası açılıyor. Yoğunluk Ekim ayında netlik kazanacaktır” dedi.

“Firmalarımızla irtibata geçtik”

Ülkede inanılmaz derece bir döviz artışı yaşandığına dikkat çeken Asafhan “İnanılmaz bir döviz artışı vardır. Herkes tedbir amaçlı bütçelerine göre bir takım tedbirler almıştır diye düşünüyorum. Mutlaka bir yansıma olacaktır. Bu konuda firmalarımızla irtibata geçtik. Ne yapabiliriz, bu artışı nasıl yansıtmayabiliriz, ya da ne gibi direkt cebe işleyecek kampanyalarla müşterilerimize nasıl katkı koyabiliriz diye firmalarımızla görüşmede bulunduk” ifadesini kullandı.

Taş: “Vatandaşların okul harcamalarından kaçmaması konusunda kampanyalarımız oluyor”

Deniz Plaza Satış Müdürü Mustafa Taş, kırtasiyede her müşteriye uygun fiyatların olduğunu ifade etti. Taş, “Bütün müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir faaliyet içerisindeyiz. Dövizin yükselmesiyle beraber vatandaşlarımızın cebine uygun fiyatta hizmet vermeye devam edeceğiz. 2015-2016 Ders Yılı’na hazırlanan öğrencileri, selfie çubuğu ile ödüllendiriyoruz. Kırtasiyemizde 50 TL üzerinde okul çantası alan herkese selfie çubuğu hemen hediye ediliyor. Bununla beraber Eylül ayı boyunca çekilişlerimiz ve bisiklet hediyelerimiz de olacaktır” şeklinde konuştu.

“Döviz artışını vatandaşımızı cebine mümkün olduğunda yansıtmamaya çalışıyoruz”

Taş, sözlerine şöyle devam etti: 

“Bununla beraber VIP Card sahibi olan vatandaşlarımıza indirim sağlıyoruz. Belirli periyotlarda gerçekleştirdiğimiz çekilişler, kart sahiplerine hediyeler kazandırıyor. Tüm plazalarda geçerli, yüzde 10 indirim de uygulanmaktadır. Döviz artışını vatandaşımızın cebine mümkün olduğunda yansıtmamaya çalışıyoruz. Bizdeki ucuzluk bir tek kampanya ürününde değil, tüm ürünlerdedir”  ifadesini kullandı