KKTC Karadeniz Kültür Derneği, bu yıl Bursa’da düzenlenen “Karadeniz Tanıtım Günleri”ne katıldı.

Dernekten verilen bilgiye göre, Trabzon Dernekler Federasyonu üyesi olan KKTC Karadeniz Kültür Derneği, Genel Başkan Baki Aygün, yönetim kurulu üyeleri ve folklor ekibi ile Bursa’da KKTC’yi temsil etti.

Trabzon’un fethinin 554.yıldönümü kutlamaları ve Trabzon Tanıtım Günleri kapsamında Trabzon Dernekler Federasyonu üye dernekleri, bu yıl İstanbul dışında Antalya, Bursa ve yurt dışında da Trabzonluları buluşturmayı hedefliyor.

Bu kapsamda tanıtım günlerinin ikincisi 18-21 Şubat tarihleri arasında Bursa Merinos Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

1456225502.jpg

Trabzon Tanıtım Günleri’nde, Karadenizlilerin zengin kültürünün tanıtıldığı, Trabzon ve bölgeye ait yöresel ürünler, yemekler, kültür ve tarihi motifler, halk oyunları, türküler başta olmak üzere KKTC Karadeniz Kültür Derneği’nin kendi standında KKTC’yi ve üniversitelerini tanıttığı belirtildi.

KKTC Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Baki Aygün, Bursa’da yaşayan Karadenizlilerin büyük ilgi gösterdiğini belirttiği  tanıtım günleri hakkında  yaptığı açıklama, “Karadeniz insanın her alanda güç birliği oluşturması noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bunu yaparken de KKTC’nin tanıtılması, ülkemizin en büyük değerleri arasında yer alan üniversitelerin de Karadenizlilerle buluşturmasını amaçlıyoruz” dedi.

1456225501.jpg