Deniz Abidin

Mağusa Sanayi Bölgesi’nde alt yapı sorunu vatandaşlar ve esnafı canından bezdirdi. Bölgedeki çöp konternerlerin yetersiz oluşu ve çöplerin geç toplanması hem görüntü kirliliğine hem de kötü koku yayılmasına neden oluyor. Bu durum sanayi esnafını rahatsız ederken müşterileri de bir o kadar etkiliyor.Yeni Bakış gazetesi, sanayi esnafı ve vatandaşların şikâyeti üzerine bölgeye giderek esnafın sorunların dinledi. Yeni Bakış'a konuşan bölge esnafı çöplerin geç toplanmasından, altyapı sorunu nedeniyle suların taşmasından ve kanalizasyonun sürekli tıkanmasından şikâyetçi... Kışta her yağmur yağdığında her tarafın çamur içinde kaldığını anlatan esnaf, gereken hizmeti göremediklerini belirtti.

Esnaf ne dedi?

Asaf Akyazı: Çöp konteynerları yetersiz

"Çevredeki konteynerlar yetersiz. Çöpler haftada bir ya da iki toplanıyor ama bazı kişilerin bıraktığı çöpler koku yapıyor. Biz burada kimi kime şikâyet edeceğiz. Bunun yanında işlerimiz de çok iyi gitmiyor. Düşüş yaşıyoruz. Veresiye defterlerimiz kabarmış durumda. Toplum büyük sorunlar yaşıyor. Vatandaş 7 TL'yi bile kredi kartından çekiyor. Biz kendi kendimizi bu duruma getirdik. Bugün çocuğunu okutan borçla okutuyor. Dönüyor üstüne bir de araba alıyor, onu da borçla. Ülkede en iyi durumda görünen memur kesim. Onlar da bu haldeyse, ekonomik sıkıntılar yaşıyorsa, diğer vatandaşın durumunu düşünün. Sanayi Bölgesi esnafı olarak çöplerin daha sık toplanmasını, çöp konteynerlarının artırılmasını istiyoruz. İnternet bağlantılarımızda da sorunlar var. İnternet bağlantımız çok sık kesiliyor"

Ali Bakır: Sanayi pislik içinde

"Sanayi pislik içinde. Kışta her yağmur yağdığında her taraf çamur içinde. Sular birikiyor.Burada çok ciddi altyapı sorunumuz var. Çöpler çok sık toplanmaz, ancak vergi alınır. Gereken hizmeti göremiyoruz. Seçim zamanı geldiğinde bir ordu dükkânlarımızı gezer, oy ister. Şimdi gelip bakan yok. Memleket öyle bir duruma geldi ki, işin tanıdığın varsa oluyor. Yoksa talep ettiğin hiçbir şey olmuyor. Doğrusunu yapan yok. Ben yıllardır esnafım. Devlete de iş yaptığımız zamanlar oluyor. Ancak, bizi 3-4 ay sonra ödüyor. Ödüyor ama gecikme yaşanıyor. Ben bu dükkânda kiradayım. Bir ay gecikeyim, benden faizini istiyorlar. Ama halka gelince, esnafa gelince hep geç ödeme yapılıyor"

Kurt Gürbüz: Altyapı sorunu var

"Altyapı sorunu yıllardır var. Kanalizasyon sorunu da yaşamaktayız. Sürekli tıkanıyor. Ne zaman bir yağmur yağsa, sular taşar. Altyapı sorunumuzun çözümlenmesi gerekiyor. Yollarımız da bozuk. Çukurlar mevcut. Ancak düzeltme yapıldı. Eskiye göre yine daha iyi sayılır"

Kemal Karamansoylu: Çöpler geç toplanıyor

"Sanayi Bölgesi'nde çöpler sürekli geç toplanır. Çöplerimiz haftada bir toplanıyor. Bu yeterli değil.  Bu bizimen büyük sorunlarımızdan biri. Sanayiye girişte yollar bozuk. Belediye pek ilgilenmiyor. Çevrede otlar çıkmış durumda. Sanayi Bölgesi ilgi bekliyor. Temizlik, düzen yani daha çok ilgi bekliyor. Altyapı sorunumuz yüzünden yağmur yağdığı zaman sürekli sular etrafa taşıyor. Bu da bizim açımızdan sıkıntı yaratıyor, hoş bir görüntü olmuyor"

Duvarcı Kardeşler Direktörü: Logar kapakları tehlike saçıyor

"Sanayi gördüğünüz gibi bakımsızdır. Kanalizasyonlar devamlı tıkanır. Bu altyapı eksikliğinden kaynaklıdır. Etrafa baktığınız zaman görebilirsiniz. Logar kapakları açıktır. Tehlike saçıyor. Geçtiğimiz gün arabayla iş yerime gelirken bu çukurlardan birine düştüm. Birşey olmadı, ancak olabilirdi de. Yağmur yağdığı zaman da çok büyük sorunlar yaşıyoruz. Sular birikiyor, etrafa taşıyor. Altyapı için çalışma yapılmalıdır. Belediye ilaçlama olsun, otların temizlenmesi olsun, yapılıyor. Ama en büyük sorun bu logarlardır. Sağlam bir şekilde kapatılması gerekiyor ve tıkanıklığın giderilmesi gerekiyor"

Faika Sütçü: Her yağmur yağdığında su basıyor

"Her yağmur yağdığında su basıyor. Her tarafta çukurlar var. Çöpler toplanır, haftada bir topluyorlar ama yeterli değil. Çünkü çöp konteyneri sayısı az.  6- y dükkâna bir adet çöp konteyneri düşüyor. Bu yönde ihtiyacımız var. Çöpler yığılıyor, sıcaklar geldiğinde koku yapıyor. Sanayi Bölgesi yapıldıktan sonra başka uğrayan olmadı. Altyapı o gün nasıl olduysa, o şekilde kaldı. Zaman zaman çukurların üzeri kapatılıyor, ancak sağlam bir çözüm olmuyor. Bir süre sonra yeniden açılıyor"