Birçok insanın korkulu rüyası haline gelen diş hekimlerinin genel tabusunu yıkan Diş Hekimi Serdar Sıralar, bugüne kadar 300 komedi gösterisi düzenledi ve hastaları yaptığı esprilerden oldukça memnun kalıyor.

Hastalarını güldürmesi ve mizahi yönüyle öne çıkan Diş Hekimi Serdar sıralar, Levent'te bulunan muayenehanesinde hastaları tedavi edip, boş zamanlarında komedyenlik ve mizahi videolar çekiyor. Komedyenlik hayatının tohumlarını, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezuniyet yıllığını mizahi bir dil ile doldurmasıyla başladı. İstanbul Diş Hekimleri Odası Dergisi'nde 17 yıl boyunca, meslekte karşılaşılan komik olayları yazdı. Yazılarına bir çok olumlu tepki aldı ve bir sponsor firması desteğiyle "Oralmoral" adlı kitabı kaleme aldı. Yazılarını görsel boyuta taşımak istemesiyle komik videolar çekip sosyal medyaya yükledi.

300 STANP UP GÖSTERİSİ YAPTI

Serdar Sıralar, sosyal medyaya yüklediği kısa videoların oldukça beğeni toplanmasının ardından, Adana Diş Hekimleri Odası, stand up gösterisi yapması davet etti. Gösterilerin beğenilmesi üzerine Türkiye genelinde 300 stand up gösteri ve BKM Mutfak'ta biletli gösteri yaptı. Hem işinde hem de komedyenlik kariyerinde devam etmeyi düşünen Sıralar, ileride bir filmde oynamak istediğini ve tekliflere açık olduğunu belirtti.

"DOKTORLARIN ESPRİLİ OLMASI GEREKİYOR"

Mizahi yönünün yazdığı yazılardan ortaya çıktığını belirten Diş Hekimi Serdar Sıralar, "Günlük yaşadığım olayları not ettiğim zaman, kendiliğinden bu mizah fikri ortaya çıkıyor. Bir süre sonra insan sadece yazmakla kalmayıp, görsel birtakım şeyler yapmak istiyor. Doktorların esprili olmasını gerektiğini düşünüyorum. Zaten insanlar bize korkarak geliyor, onları yumuşatmak lazım. Hastaların tedirginliği ortadan kaldırmak için esprili bir dil ile yaklaşmak gerekiyor. Olumsuz tepki almadım, ama başta bu işi yaparken kendi hastalarımdan tepki almaktan çekiniyordum" dedi.

"SİNEMA GİBİ HER TÜRLÜ TEKLİFE AÇIĞIM"

Yaptığı tek kişilik gösterilerden dolayı Cem Yılmaz'a benzetilen Sıralar, "Beni Cem Yılmaz'a benzettikleri için çok teşekkür ederim, çok severim kendisini. Şu ana kadar amatör ruhla yaptığım işin içine sponsor girince 300 gösteriyi geçti. Birkaç kez de BKM Mutfak'ta biletli gösteri yaptım. İleride bir sinema filimi olabilir başka bir şey olabilir farklı şeyler yapabilirim. Bu konuda her türlü teklife açığım. Hangi işi yaparsanız yapın öncelikle bir hobiniz olsun. Yaksa insan hayatta kendini çok boş hissediyor. Ben aynı zamanda aikido sporu yapıyorum, kanun ve darbuka da çalıyorum" şeklinde konuştu.

"ESPRİLİ BİR ŞEKİLDE İLGİLENMESİ ARTI BİR ÖZELLİK "

Levent'te çalışan ve Serdar Sıralar'a tedaviye gelen olan Mine Mengi, "İnternetteki yaptığı videoları izledim çok güzel. Diş hekimine gitmek, insanı çok geren bir durumdur. Ama karşınızda esprili birisiyle muhatap olduğunuz zaman en zor olay bile gülerek kolay bir şekilde atlatabiliyor. Tıp alanı ile ilgilenen alanlardaki insanlar çok yönlü oluyor. Esprili bir şekilde ilgilenmesi daha artı bir özellik katıyor" dedi.