2005 yılında hayatını kaybeden Papa 2’inci Jean Paul’ün kemiklerinin Adada dolaştırılması kapsamında bugün Ay Yeorgiu Kilisesinde bir ayin yapıldı. Ayine, Vatikan’ın Tel-Aviv’deki Papalık Elçisi Kardinal Giuseppe Lazzaratto, Lübnan’ın Kıbrıs Büyükelçisi Youssef Sadaka, Koruçam Muhtarı Andonis Skoullou ile Koruçam ve Güney Kıbrıs’ta yaşamını sürdüren Maronitler katıldı.
Ayinden önce, Ay Yeorgiu Kilisesinde sunağın önüne konulan Papa 2’inci Jean Paul’ün fotoğrafı ve kemiklerinin bulunduğu masanın önünde dualar edildi.

Yaklaşık 1 buçuk saat süren ayini, Vatikan’ın Tel-Aviv’deki Papalık Elçisi Kardinal Giuseppe Lazzaratto, Maronit Başpiskoposu Yoiseff Soueif, Ay Yeorgiu Kilisesi Papazı Selim Sfeir birlikte yönetti.

Ayin öncesi bir konuşma yapan Maronit Başpiskoposu Yoiseff Soueif, Vatikan Temsilcisi Lazaretto’yu, Koruçam’a 30 yıl önce gerçekleştirdiği ziyaretin ardından yeniden misafir etmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi.
Maronitlerin bin 200 yıldır, bu topraklarda var olduğunu ve bundan sonra da var olmaya devam edeceğini kaydeden Soueif, Kıbrıs’ta yaşayan Maronitlerin, Vatikan’daki Katolik Kilisesi’ne ve tanrıya yaşadıkları topraklarda sevgi, barış ve kardeşliğin hüküm sürmesi için her gün dua etiğini belirtti.

Vatikan’ın Tel-Aviv’deki Papalık Elçisi Kardinal Giuseppe Lazzaratto ise, 30 yıl önce ziyaret ettiği Koruçam’da yeniden bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu vurgulayarak, dünyanın farklı yerlerini ziyaret ettiğinde karşılaştığı Kıbrıslılara her zaman Koruçam’ı sorduğunu anlattı.
Kıbrıs’ta yaşayan Katolik Maronitlerin, tanrıya inancın, sadakatin ve bağlılığın güçlü bir örneği olduğunu vurgulayan Lazzaratto, Vatikan’a döndüğünde Papa Francis’a, Kıbrıs’a ve Koruçam’a bir ziyaret gerçekleştirmesi önerisinde bulunacağını ifade etti.

Lazzaratto, Maronitlerin yaklaşan Noel Bayramını da kutladı. Konuşmaların ardından ayin gerçekleştirildi. Ayin sonundaysa, Koruçam’da yaşayan 80 yaş üzerindeki 45 Maronite,Vatikan tarafından, Papa Francis’in imzasını taşıyan kutsama belgeleri ve evlerinin avlularına dikmeleri için zeytin fidanları takdim edildi.

Foto: Arşiv