72 yıllık ömrüne yorulmak, durmak bilmeden azim ve kararlılıkla mücadele ederek sığdırdığı sayısız hizmet ve bıraktığı eserlerle her zaman hatırlanacak dava ve mücadele arkadaşımız Sayın İsmet Kotak’ın hayatın her alanında ülkemize ve halkımıza yaptığı katkılar ve geride bıraktığı eserler saymakla bitmeyecek kadar çoktur.

Sayın Kotak daha lise sıralarında iken TMT saflarında ulusal mücadeleye katılmış, ilerleyen süreçte bu mücadelesini hayatın siyasi, sosyal, kültürel, ekonomik her alanına yaymış ve bu son nefesini verdiği güne kadar azim ve kararlılıkla sürdürmüştür.

Ulusal davada, Parlamenter yaşamında, Kooperatif harekette, Çalışma hayatında sendikal mücadeleye yaptığı katkılarla,  iskân ve sosyal konut çabalarında, ekonomik kalkınma mücadelesinde, basın yaşamında, uluslararası ilişkilerde unutulmaz hizmetleri ve değeri ölçülemez katkıları vardır. Bir ömür boyunca hergün kaleme aldığı makalelerinde halkımıza doğruları gösterme çabasını aralıksız sürdürmüştür.

Sayın Kotak anılarımızda ölümsüz bir yer yapmış bir mücadele arkadaşımız olduğu kadar, gelecek nesillerimizin örnek ve rehber alması gereken çok derğerli bir insanımızdıor .

Geride yeri doldurulamayacak bir boşluk bırakarak ebediyete göç eden Sayın İsmet Kotak’ı birkez daha rahmet ve Saygı ile anıyoruz.