Kıbrıs Türk Sanayi Odası, KKTC’de yıllar içerisinde gelişen çarpık yapının sürdürülemez olduğunun son zamanlarda her gün yeni bir şekilde kendini gösterdiğini kaydetti.

Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada, ihracat yaptığı için devletten KDV alacaklısı olan ya da devlete ürün veya hizmet sattığı için verdiği hizmetin karşılığını bekleyen birçok üretici ve iş insanının aylarca hak ettiği ödemeyi alamadığı için kendi yükümlülüklerini yerine getirmekte zorluk yaşadığı kaydedildi.

Açıklamada, mesai saatlerinin yeniden düzenlenmesi, bu yapılırken trafik ve okul çıkış saatlerinin de yeniden ele alınmasının, yetişen nesillerin aldığı eğitim kalitesinin artırılması, gerek devlet gerekse özelde çalışan insanların kendilerinin çalışmak zorunda olduğu okul saatleri dışında kalan zamanlarda çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak için mesailerinden feragat etmelerinin önüne geçilmesi gerektiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, sistem içerisindeki çalışanların görevlerini en verimli şekilde yapmalarının teşvik edilmesi ve suiistimallerin ortadan kaldırılmasının, gerçekten fazla mesai çalışmak zorunda olup hak ettiğini alamayan çalışanların rahatlıkla ödenebilmesini sağlayacağı iddia edildi.

Açıklamada şunlara yer verildi:

“Geldiğimiz noktada artık daha düzgün ve yaşanabilir bir sistem isteniyorsa toplumun tüm kesimlerinin fedakârlık yaparak belli sıkıntıları göğüslemesi, gelecek nesillerin daha yaşanabilir bir ülkeye sahip olmaları için şarttır. Mevcut düzenden elde edilen hak edilmemiş kazanımların devamı konusunda toplumun ilgili kesimleri ısrarını bırakmazsa, maalesef yakın gelecekte yaşanacak daha büyük mağduriyetlerden şikâyet etmeye hakkımız olmayacaktır.”