Kurban bayramına sayılı günler kala İstanbul'daki kurban pazarlarında hummalı bir çalışma başlatıldı. Göztepe'deki Gözcübaba kurbanlık pazarında kantinlerinden mescitlerine, internetine kadar tüm hizmetleri düşünen yetkililer, kurban çadırlarını günler öncesinden hazırladı.

İstanbul'un en büyük kurban pazarlarından biri olan Göztepe'deki Gözcübaba kurban pazarında yoğun bir çalışma sürdürülüyor. Gece-gündüz aralıksız çalışan işçiler, kurbanların İstanbul'a girişi yaklaşırken çadırları hazırlıyor. Kurban pazarında kantinlerden mescitlere, elektrik direklerinden internete kadar tüm hizmetler düşünüldü. Gözcübaba kurban pazarının sorumlusu Yüksel Ersin, "Şuan çadırlarımız kuruluyor. Sosyal faaliyet alanlarımız, kantinlerimiz, kafeteryalarımız, mescit alanlarımız, elektrik direkleri ve internet gibi tüm hizmetlerimiz hazırlanıyor" dedi.

Suyun kurban satışı yapan esnaf için önemli olduğunu vurgulayan Yüksel Ersin, "İki yerde sondaj vurduk. Hayvanlar için çok önemli bir durum. Elektrik direklerini yerleştirdik. Işıklandırmaları yüksek yaptık. Çünkü ileriye dönük bir yatırım olarak Anadolu'dan gelen halkımız, esnafımız burada daha rahat etsin daha güzel bir ortam sağlasın diyerek sondaj ve konteyner gibi çalışmaları hazır hale getirdik" şeklinde konuştu.

Kurban pazarının Ümraniye, Kadıköy, Üsküdar ve Ataşehir gibi önemli ilçelerin birleşme noktasında kaldığını vurgulayan Yüksel Ersin, şunları söyledi: "Burada 500 çadır yer alacak, şuan yarısı doldu. Çadır kurma çalışmalarımız devam ediyor. Çadır fiyatları konumlarına göre 4 bin 500 lira ile 6 bin lira arasında değişiyor" diye konuştu.

Çadırların kurulmasında çalışan işçiler kurbanlıkların girişine günler kaldığını ve çadırları yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.