Türkiye Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kıbrıs konusunda belirli bir süre içinde çözüme ulaşılması konusunda ümit var olduğunu söyledi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İngiltere Parlamentosu Avam Kamarası Lideri David Lidington ile görüşmesinde Kıbrıs konusunu da ele aldı.

İngiliz Parlamentosu’ndaki görüşmede, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ve Kamu Diplomasisi Koordinatörü Ali Osman Öztürk de hazır bulundu.

Alınan bilgiye göre, görüşmede, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmeler, Avrupa ile ilişkiler, Kıbrıs’ta yürütülen barış görüşmeleri, Suriye ve Ukrayna başta olmak üzere bölgesel konular ile Türkiye'nin terörle mücadelesi ele alındı.

Darbe girişimi gecesi ve sonrasında devam eden süreçle ilgili İngiltere'nin Türkiye'ye verdiği desteği yineleyen Lidington'un, hukukun üstünlüğü, açık ve adil yargılama ilkeleri kadar teröre karşı açık ve tavizsiz bir tutumun da önemine değindiği görüşmede, Kıbrıs konusunda son dönemde tıkanan görüşmelere ilişkin Türkiye’nin teşvik edici rolünü takdirle karşıladıklarını söylediği öğrenildi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise, Kıbrıs konusunda belirli bir süre içinde çözüme ulaşılması konusunda ümit var olduğunu söyledi. Kurtulmuş, 2004 yılındaki Annan Planı’ndan bu yana Türk tarafının iyi niyetle müzakereleri ve çözümü benimsediğini hatırlattı.