Ülkemizde acil kan ihtiyacını karşılayabilmek için Sağlık Bakanlığı’nın “Kan Donörü Veri Bankası”na teknoloji desteği sunan Kuzey Kıbrıs Turkcell, bu kez kan bağışı ile sürece de destek oldu.

Gün geçtikçe artan kan ihtiyacı için Kuzey Kıbrıs Turkcell çalışanları destek oldu, kan verdi.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü İsmet Yazıcı da çalışanlarla birlikte kan bağışında bulundu.

Genel Müdür İsmet Yazıcı, Kan Bankası’nda yaşanan sıkıntıların aşılmasına katkı koymak amacıyla kurum olarak gönüllü kan bağışı kampanyası yaptıklarını belirterek, Kuzey Kıbrıs Turkcell ailesinin duyarlılığının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Turkcell işbirliğinde oluşturulan “Kan Donörü Veri Bankası”ndaki kayıtlı gönüllü bağışçı sayısının her geçen gün arttığını belirten Yazıcı, toplumda kan verme alışkanlığını yaygınlaştırmak ve bu yönde bir bilinç oluşturulması için sisteme katılım çağrısı yaptı.

Gönüllüler, adı, soyadı ve kan grubunu yazarak Kuzey Kıbrıs Turkcell hatlarından 2323'e ücretsiz SMS (kısa mesaj) göndererek, “Kan Donörü Veri Bankası”na kayıt olabiliyor. Bu başvuruların tümü “Veri Tabanı” olarak kan bankasına aktarılıyor.

Kan bağışında bulunanlar neler söylediler?

İbrahim Konaçoğlu: Düzenli olarak kan bağışlayan biriyim. Bu sayede, ihtiyaç anında kan hazır oluyor, acil tıbbi müdahalelerde hayat kurtarıyor. Hepimizin bir gün kana ihtiyacı olabileceğini düşünmek lazım.

İsmail Boyraz: Herkesin bir gün kana ihtiyacı olabilir. Bu duyarlılıkla hem vücudumuzu yenilemek, hem de basit bir işlemle insanlara faydalı bir iş yapmanın dayanılmaz hafifliğini hissedebilmek için kan bağışı yapmayı herkese tavsiye ederim.

Tezcan Ceren: Kan vermek aslında can vermek gibi bir şey... Ülkemizde maalesef kan verme oranı çok düşük. Ya insanların çok fazla bilincinde olmamasından kaynaklanıyor, ya da korkuyorlar diye düşünmekteyim. Kan vermek çok duyarlı bir davranış ve hem kendinize, hem de etrafınızdakilere fayda sağlamaktır. Kan vermekle bazı insanlara hayata tutunma sebebi oluyorsunuz. Bence herkes duyarlı olup en azından her 6 ayda bir kan vermelidir.

Gizem Gelengen: Kuzey Kıbrıs Turkcell'in gerek sosyal sorumluluk projeleri, gerekse toplumsal farkındalık projelerine ben de elimden geldiğince dahil olmaya çalışıyorum. İhtiyacı olan kişiler için kan vermiş olmam belki çok ufak bir destek ama asıl amacımız bu konuda toplumsal farkındalık yaratmaktır. Gelin siz de kan verin.

kan-bagisi_turkcell-haber_2016-fotolar-(3).jpg

kan-bagisi_turkcell-haber_2016-fotolar-(7).jpg

kan-bagisi_turkcell-haber_2016-fotolar-(9).jpg

kan-bagisi_turkcell-haber_2016-fotolar-(10).jpg