Belediyeden yapılan açıklamaya göre, heyet, derneklerinin çalışmaları hakkında Güngördü’ye bilgi verdi, yeni dönemde yapacakları çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Limasollular Derneği Başkanı Engin Naşit, Limasol Direniş Anıtı’nın tamiri, çiçeklendirilmesi, kuzey tarafında bulunan boş alanın yeşil alan olarak düzenlenmesi konusunda derneklerinin çalışma yapacağını söyledi.

Naşit, 13 Ağustos’ta da belediye binası önünde stantlar kurup dernek yararına kitap satışı yaparak buraya gelenlerin ücretsiz tansiyon ve şeker ölçümlerinin gerçekleştirileceği bir etkinlik planladıklarını kaydetti.

Eylül ayı içerisinde Girne Kordonboyu’nda Girne Belediyesi ile işbirliği içerisinde deniz festivali yapma projeleri olduğunu da ifade eden Naşit, Ekim ayı içerisinde Karşıyaka Parkı’nda bir gün sürecek bir etkinlik yapmayı planladıklarını da belirtti. Egin Naşit, Güngördü’den destek talebinde bulundu.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, konuyu belediye meclisine götüreceğini söyleyerek, göreve geldikleri günden itibaren sivil toplum örgütleriyle iyi ilişkiler içerisinde olduklarını söyledi.

Güngördü, tüm sivil toplum örgütlerine olanakları çerçevesinde katkıda bulunduklarını belirterek, sivil toplum örgütlerinden gelen öneri ve taleplerin belediye meclisinde değerlendirildiğini ifade etti.