Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde uyuşturucu alma, verme ve tasarruf etme nedeni ile tutuklanan sanıklar Aboyemi Kazeem Balogun ile Maxim Eka hakkındaki karar dün açıklandı. 
Kararı okuyan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti üyelerinden Yargıç Mesut Mesutoğlu, sanık 1 Aboyemi Kazeem Balogun’un 11 gram ağırlığındaki uyuşturucu maddeyi bir şahıstan alarak evine götürdüğünü ve 8 gramını ev arkadaşı olan sanık 2 Maxim Eka’ya verdiğini söyledi. 

Uyuşturucu suçlarının ağır ceza mahkemelerinin gündemini meşgul eden en yaygın suçlar arasında olduğunu belirten Mesutoğlu, “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu maddenin, uyuşturucu maddeler arasındaki en tehlikeli türler içerisinde olduğunu ve huzurlarındaki meseledeki miktarların azımsanamayacak derecede olduğunu söyledi. 

“Arkadaşını da suçun içine çekti”

Sanık 1’in uyuşturucu maddeyi alarak eve götürdüğünü ve sanık 2 olan ev arkadaşını da suçun içerisine çektiğini anlatan Mesutoğlu, sanık 1 Aboyemi Kazeem Balogun’un bu suçta başrolde olduğunu ifade etti. Sanıkların maddiyat nedeni ile okuldaki kayıtlarını dondurduklarını, ancak her ne sebeble olursa olsun bunun  uyuşturucu kullanmak için bir mazeret olamayacağını belirten Mesutoğlu, kişilerin problemlerini çözmek için uyuşturucuya yönelmelerinin önce kişilerin kendilerine daha sonra da topluma zarar verdiğini vurguladı. 

Hafifletici nedenler

Huzurlarındaki sanıklara hapislik dışında bir ceza verilmesinin mümkün olamayacağını belirten Mesutoğlu, sanıkların sabıkasız olmalarını, konu uyuşturucu maddenin tacirliğini yapmadıklarını ve suçlarını kabul ederek adaletin erken tecellisine katkı koymalarını hafifletici nedenler olarak değerlendirdikten sonra sanık “ Aboyemi Kazeem Balogun’u 1 yıl, sanık 2 Maxim Eka’yı ise 9 ay hapse mahkum ettiklerini açıkldı.