Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da bir ikametgahta uyuşturucu olduğu bildigisi alan Narkotik Şube ekipleri, sabaha karşı düzenledikleri operasyon sonucunda 4 gram uyuşturucu madde ele geçirdi.

Evde bulunan; Uğur Ersan Topçu, Nalan Uğuz, Sebanur Dilara Karadeniz, Ademola Seun Coker, Kelvin Dauda Domeh ve Iona Macrides ise polis tarafından gözaltına alınarak dün Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı.

Mutfak masasında uyuşturucu…

Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Mustafa Kavaz, 15 Nisan 2016 tarihinde Gazimağusa’da Arıkan apartmanının 15 numaralı dairesinde uyuşturucu olduğuna dair bir bilgi aldıklarını ve konu adrese operasyon düzenlediklerini söyledi. Mahkeme huzurundaki zanlıların ikametgah içerisinde tespit edildiklerini ve huzurlarında bir arama gerçekleştirildiğini anlatan Kavaz,  yapılan aramalar sonucunda mutfak masası üzerinde 4 gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde ele geçirdiklerini söyledi. 

Apartman önünde park halinde bulunan zanlı 2 Nalan Uğuz’a ait araç içerisinde yapılan aramada ise el freninin alt kısmında yaklaşık 200 miligram uyuşturucu madde tespit ettiklerini belirten Kavaz, soruşturmanın henüz yeni başladığına dikkat çekerek zanlıların soruşturma maksatlı poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Uğuz sağlık kontrolünden geçecek

Zanlı avukatları tutukluluk talebine itiraz etmezken, zanlı 2 Nalan Uğuz’un avukatı Yunsal İlhan, müvekkilinin onkoloji hastası olduğunu söyleyerek doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti. Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verirken, zanlı 2 Nalan Uğuz’un tam teşekküllü bi devlet hastanesinde sağlık kontrolunden geçirilmesine emir verdi.