Evrim Kamalı

Lefkoşa – Güzelyurt seferleri yapan otobüs şirketi ile Lefkoşa’dan Güzelyurt’ta paketle uyuşturucu gönderen zanlılar Mustafa Yastıbaş ve Hasan Aydın'ın uyuşturucuyu aldıklarını itiraf ettikleri zanlı İnnocent İmogirie de tespit edilerek tutuklandı. Zanlı tutukluluk süresi talebi ile dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Soruşturma sürüyor

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Cemal Ramiz olayla ilgili bulguları aktardı. Ramiz huzurda bulunan zanlı İnnocent İmogirie'nin 28 Ekim tarihinde meydana gelen uyuşturucu  verme suçundan methaldar olduğunu söyledi. Polis zanlı aleyhine daha önceden tutuklanan Hasan Aydın'nın itiraf da bulunarak uyuşturucu maddeyi kendisine veren kişi olduğu beyanında bulunduğunu belirtti. Polis memuru Cemal Ramiz başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ve zanlının soruşturma maksatlı poliste ilk etap da 1 gün tutuklu kalmasını talep etti.

1 gün poliste tutuklu kalacaklar

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının soruşturma maksatlı poliste 1 gün tutuklu kalmasına emir verdi.