Maliye Bakanı Birikim Özgür, Endonezya’nın başkenti Cakarta’da İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) Filistin ve Kudüs konulu 5’inci Olağanüstü Zirve Toplantısı’na katıldı.

Enformasyon Dairesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Emine Çolak’ın yurtdışı temaslarından dolayı, 6-7 Mart tarihlerindeki zirve toplantısında ülkeyi Maliye Bakanı Birikim Özgür temsil etti.

Olağanüstü Zirve Toplantısı sırasında İİT’ye üye ülke ve gözlemci ülke Bakanları, İİT Sekretaryası yetkilileri ve heyet başkanları ile bir araya gelen Bakan Özgür,  daha sonra ikili görüşmeler de gerçekleştirdi.

Bakan Özgür temaslarında, Filistin sorununa ilişkin olarak 1967 sınırlarına dayalı 2 devletli bir çözüm ve Doğu Kudüs'ün Filistin Devleti'nin başkenti olması konusunda çağrıda bulunurken, Kıbrıs Türk halkının Filistin halkına olan desteğini yineledi. Özgür, Kıbrıs sorununda gelinen son aşama hakkında da muhataplarını bilgilendirdi.

Birleşmiş Milletlerin (BM) 5 Daimi Üyesinin temsilcileri ile BM ve AB'nin özel temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, Filistin konusunun çözümünün önemine vurgu yapıldı.

Teşkilata Gözlemci Üye olan ülke, 2004 yılından bu yana İİT'nin tüm etkinlik, toplantı ve faaliyetlerine "Kıbrıs Türk Devleti" adı altında katılıyor.

Bakan Özgür'e Cakarta temaslarında Dışişleri Dairesi Genel Müdürü Kemal Köprülü eşlik etti.