Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da 20 Ağustos 2015 tarihinde Felek grubu ile Uçanok grubu arasında meydana gelen büyük kavganın duruşmasına dün devam edildi. 

Duruşmada; İsmet Felek, Özcan Hangün, Ömer Satıağalar, Akif Uygur başta olmak üzere 13 sanık hazır bulundu.  
Felek grubu sanıklarının dünkü duruşmasında İsmet Felek’in avukatı Barış Mamalı, meselenin tahkikat subayı Ulaş Ursavaş’ı sorguladı. 

Olay günü mahkemeler önünde normalden fazla polis olduğunu öne süren Barış Mamalı, polisin 3 kişinin darp edilmemesi için gereken çabayı sarf etmediğini iddia etti, Ursavaş ise olaylardan sonra takviye polisin mahkeme önüne gittiğini söyleyerek iddiayı reddetti.

“Polis müdürü Felek’i aradı”

Tahkikat subayının Felek’in koşar adımlarla içeri girdiğini söylediğini iddia eden Mamalı, kamera görüntülerinde Felek’in gayet sakin bir şekilde hastaneye girdiğinin net olarak göründüğünü savundu. Mamalı, olayların ardından Gazimağusa Polis Müdürünün Felek’i aradığını ve hakkındaki tutuklama kararını kendisinden gizleyerek Gazimağusa Polis Müdürlüğüne gelmesini istediğini iddia etti.

Mamalı, Felek’in de davete icabet etmek üzere yoldayken İskele’de polis tarafından alıkonularak müdürlüğe getirildiğini ve iddia edildiği gibi Felek’in kaçmadığını savundu. Ulaş Ursavaş ise polis müdürü ile Felek’in konuşmasını doğrularken, konuşmanın içeriğini bilmediğini ancak Felek’in olaylardan sonra İskele taraflarına kaçtığını iddia etti.

Gazimağusa Mahkemesi’ndeki duruşmaya bugün devam edilecek.