Beşok Atlı Sporlar ve Binicilik Kulübü yanında bulunan kısmen, Atlı Spor Kulübüne kısmense Orman Dairesine ait olduğu iddia edilen araziye ekilen selvi ağaçları ile fidanların sulanması için kurulan damlama sulama sistemlerinin Lefkoşa Kaymakamlığı tarafından söküldüğü öne sürüldü.

Ağıllar Bölgesine ekilen Selvi fidanlarının izinsiz olduğu gerekçesiyle Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu’nun nezaret ettiği ve yönettiği bir operasyonla 21 Mayıs tarihinde mesai sonrası dozerle söküldüğüne de vurgu yapıldı.

FİDANLAR ARAZİNİN İŞGALİNİ ÖNLEME İÇİN EKİLDİ

Haspolat ağıllar bölgesinde meydana gelen olayda, yaklaşık 1 metre boyunda olan 15 kök selvi ağacının dozerle sökülerek katledilmesine bölgede bulunan diğer ağıl sahiplerinden tepki geldiği belirtildi.  Ancak konu ile ilgili görüşüne başvurulan Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu ise yaptığı açıklamada arazinin devlete ait orman arazisi olduğunu ve tatil günü olan 19 Mayıs günü Selvi fidanlarının ekilerek arazi işgaline yapılacak bir müdahalenin önlenmek istendiğini dile getirdi.

FİDANLAR DEVLETE AİT ARAZİYE İŞGALE MÜDAHALE İÇİN EKİLDİ

Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu yaptığı açıklamada, Haspolat Bölgesindeki Ağıllar Bölgesinde, tatil günü olan 19 günü ile 20 Mayıs tarihlerinde fidan ekildiği bilgisi bize geldi. Fidanların ekildiği arazi bir Orman arazisiydi ve devlete aitti dedi.

BAŞSAVCILIK DEVLETE AİT ARAZİNİN İŞGALİNİ ÖNLEYİN DEDİ

Alkan Değirmencioğlu açıklamasına devamla şunları kaydetti. ‘ Ağıllar Bölgesindeki devlet arazisi ile ilgili olarak ne yapılması hususunda Başsavcılığın görüşüne başvurduk. Başsavcılık bize orasının devlet arazisi olduğunu ve fidanların da henüz ağaç olmadığını belli bir süre sonra ağaç olacağını belirterek arazinin işgal edilmesini önlememiz gerektiği görüşünü verdi.

ORMAN ARAZİSİNİ AT ÇİFTLİĞİ YAPTI

Kaymakamlık olarak sırf arazinin işgalini engelleyici operasyonun önünü kesmek için ekilen fidanları verilen görüş doğrultusunda söktük. Kaldıki, Beşok daha önce orman arazisi olan bir yeri UBP içerisindeki bazı siyasilerin yardımı ile orman arazisinden çıkartarak at çiftliği yaptı. Şimdi de fidan ekerek ayni yöntemle devlet arazisine sahip çıkacak.’

AĞILLAR BÖLGESİNE 4 KATLI BİNA YAPILIP BAR İŞLETİYORLAR

Ağıllar Bölgesinde 4 katlı apartman yapan. Orman Arazisini At Çiftliğine dönüştüren ve üstüne üstlük Ağıllar Bölgesinde BAR işleten birisine kimse neden dur demiyor diyen Alkan Değirmencioğlu, Ağıllar Bölgesinde BAR işletilebilir mi? Ağıl yapılması için verilen araziye 4 katlı bina inşa edilebilir mi? Biri bunların cevabını bana versin. Bugün de olay yerine UBP Milletvekili Ersin Tatar geldi. Ona da durumu izah ettik. Beşok fidanları öne sürerek kamuoyu oluşturmaya çalışıyor. Biz görevimizi yapmaya devam edeceğiz ifadesinde bulundu.