Bahadır Ayna

Akdoğan, Beyarmudu, İnönü, Paşaköy ve Vadili Belediyeleri arasında imzalanan işbirliği ve ortaklaşma anlaşması kapsamında belediyeler bölgedeki sorunları paylaştı. Mesarya bölgesinin en büyük sorunları haline gelen başıboş hayvanlar konusunu ise Paşaköy Belediyesi üstlendi. Uzun süreli çalışmaların ardından çok büyük bir barınak projesi hazırlandı. Yapılması planlanan proje bünyesinde köpek otelinden hayvan hastanesine kadar birçok hizmet sağlayacak. Havadis’e konuşan Güney Mesarya belediye başkanları, planlanan projenin bir an önce hayatı geçmesi gerektiğini vurguladı.

Çok büyük bir ihtiyaç

Belediye başkanları, Mesarya bölgesinde başıboş hayvanların çok ciddi bir sorun olduğunu belirtti. Başkanlar, bölgede birçok hayvancının başıboş köpekler tarafından çok hayvanlarının katledildiğini kaydetti.

“Tam teşekküllü olacak”

Yapılması planlanan proje hakkında detaylı bilgi veren Vadili Belediyesi Başkanı Mehmet Adahan, barınak projesin, hayvan kliniği, köpek oteli ve hayvan mezarlığı da barındıracağını söyledi. Adahan, konuyla ilgili hayvan koruma derneklerinden de görüş alındığını ekledi.

Tülücü: AB desteği ile yapılacak

Paşaköy Belediyesi Başkanı Habil Tülücü, projenin AB destekli yürütülebileceğine dikkat çekti. Bölgede çok sayıda başıboş köpek olduğunu anlatan Habil Tülücü, planlanan projenin hayata geçmesi halinde bu sorunun tamamen ortadan kalkacağını belitti. Tülücü, barınak projesinin Aslanköy ile Ulukışla arasındaki anayolun arasındaki boş bir araziye inşa edilmesini öngördüklerini ekledi.

Adahan: Tam teşekküllü olacak

Vadili Beleyesi Başkanı Mehmet Adahan, barınak konusu ile ilgili yaptığı açıklamada, projenin çok ciddi oluğunun altını çizdi. Mesarya bölgesinin bir an önce bir barınağa kavuşturulması gerektiğine vurgu yapan Adahan, yapılacak olan barınağım tam teşekküllü olacağını söyledi. Yapılması planlanan barınağın bünyesinde klinik, köpek oteli ve hayvan mezarlığı da olacağına değinen başkan Adahan, konu ile ilgili hayvan koruma derneklerinden de görüş aldıklarını söyledi.

Öncü: Proje resmileşmiş değil

İnönü Belediyesi Başkanı Ali Öncü, projenin halen daha resmileşmediğine dikkat çekerek, barınak projesinin bölge için çok önem arz ettiğine vurgu yaptı. İnönü köyünde geçmiş aylarda köpeklerin ağıllar bölgesine dadandığını anlatan Öncü, bölgede 3-4 ailenin büyük maddi kaybı olduğunu söyledi. Başkan Öncü, “Eğer bir barınak yapılacaksa her şeyiyle tam yapılmalı” dedi.

Latif: Büyük ihtiyaç var

Akdoğan Belediyesi Başkanı Ahmet Latif, Akdoğan bölgesinde çok sayıda başıboş köpek olduğunu planlanan proje ile bu sorunun önüne geçilebileceğini söyledi. Latif KKTC’de sahipsiz köpeklere bakılması gerekir gibi bir algının oluştuğunu fakat Avrupa ülkelerinde sahipsiz köpeklerin uyutulduğunu kaydetti.