Yarın yapılacak olan milletvekili genel seçimleri öncesinde Manisa MHP İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iktidar yürüyüşünde bazı partililerin yürüyüş devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine sloganlar atarak AK Parti standına saldırması üzerine arbede yaşandı. Yaşanan arbedede, AK Parti Standı talan edilirken, olay yerine çok sayıda polis takviyesi yapıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa İl Teşkilatı tarafından milletvekilleri, milletvekili adayları ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ile MHP'lilerin katıldığı iktidar yürüyüşünde yüzlerce partili ellerinde Türk ve parti bayrakları ile bozkurt işaretleri yaparak yürüdüler. "Devletin başına devlet gelecek" sloganlarının atıldığı yürüyüş coşkulu bir şekilde devam ederken Manolya Meydanında kurulu bulunan AK Parti standının önünden geçildiği sırada bazı MHP'lilerin "Hırsızlar" diyerek standı talan etmeye kalkması arbedeye neden oldu. Yaşanan kısa süreli arbedede AK Parti Standı talan edilirken, posterler ve afişler yırtıldı. Duruma tepki gösteren AK Partililer ise polisin yeterli tedbiri almamasından yakındı. Olayın başlamasının hemen ardından çok sayıda ekibin takviye edildiği stant alanına Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren de gelerek AK Partilileri sakinleştirmeye çalıştı. Saldırıyı yapanlar hakkında yasal işlem yapacaklarını söyleyen Ceren, kendisine tepki gösteren partilileri de bir yandan sakinleştirmeye çalıştı. Bu arada olay yerine AK Parti Manisa milletvekili adayı Murat Baybatur da gelerek yaşanan olay hakkında bilgi aldı.

"MEMLEKETİ YÖNETECEĞİZ DİYORLAR AMA KENDİLERİNİ YÖNETEMİYORLAR"

Yaşanan arbedeyi değerlendiren AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç ise seçimler öncesinde demokrasi şöleni adı altında yürüyüşler yapıldığına dikkat çekerek, "Çok sinirliyim. Bunlar doğru hareketler değil. Burada stantlarımız darmadağın oldu. Burada kan gövdeyi götürebilirdi. AK Parti'nin bugüne kadar yapmış olduğu tüm mitingler dahil olmak üzere hiçbir kimseye, kimsenin standına zarar gelecek bir şekilde bir harekette bulunmadık. Buraya Kemal Kılıçdaroğlu da geldi, Devlet Bahçeli de geldi. Bir tane aracımızı gezdirmedik. Bu bir siyasi adaptır. AK Parti'nin kişiliğinde vardır. Bunlar Vandallar. Bunlar memleketi yöneteceğiz diyorlar ama kendilerini yönetemiyorlar. Bu kabiliyette insanlar değiller. Büyükşehir Belediye Başkanı önlerinde yürüyor. İl Başkanı önlerinde yürüyor, ilçe başkanları önlerinde yürüyor ve bunlara hakim olamıyorlar. Hakim olamadıkları bir teşkilata sahip olduklarını görüyorum. Yazıklar olsun diyorum. Bu hiçbir şekilde yakışan bir hareket değildi. Manisa kamuoyunun da takdirine sunuyorum. İnsanların bunların ne mal olduklarını görmelerini istiyorum. Yazıklar olsun. Arkadaşlarımız sağduyulu olmasa kan gövdeyi götürecekti. Polis teşkilatı da bundan sonra tedbirini alacak. Hepsi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Cumhurbaşkanımıza küfür ettiler. Cumhurbaşkanı ülkenin cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanına küfrederek geçtiler. Hırsız dediler. Bunlar bugüne kadar yaptıkları hırsızlıkları vatanımızda milletimizde herkes biliyor. Bu ülkeyi nasıl sömürdüklerini biliyorlar. Recep Tayyip Erdoğan bizim cumhurbaşkanımızdır. Bu ülkenin cumhurbaşkanıdır. Saygı duyacaklar. Seçilmiş insanlara saygı duyacaklar. Saygı duymuyorlarsa da kendileri gibi yapacaklar. Biz insanları zor tutuyoruz burada. Allah onları bildiği gibi yapsın" diyerek tepkisini dile getirdi.