Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Millete hitap etmeyen hiçbir şey tutmaz. Onun için Cem Uzan tutmadı. Kılıçdaroğlu'nu makyajladılar, o da tutmadı. Şimdi Demirtaş'ı makyajlıyorlar, tutar mı? Millet "Kudüs Yahudilerin kutsal mekanı" diyen birine bırakın oyu selam verir mi" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'daki seçim çalışmaları kapsamında Sancaktepe'de partililerle buluştu. Partililere seslenen Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir Türkiye rehberi vermek gerektiğini vurgulayarak, "Bilmiyor her yeri karıştırıyor. Mersin'e gidiyor "Güneydoğu'nun gözdesi" diyor, Akşehir'e geliyor "Kırşehir" diyor, Kağıthane'ye geliyor "Kağıttepe" diyor. "Ben başarı öyküsüyüm" diyor. SSK'yı karlı aldın zararla bıraktın. CHP'yi kasetle aldın, yenilgi ile götürüyorsun" diye konuştu.

Sancaktepe'ye yapılan yatırımları anlatan Davutoğlu, Sancaktepe'nin yakında yapılacak metro iki ayrı metro hattı ile ulaşımın merkezi olacağını söyledi.

Ak parti için söyleyen "varoşların partisi" tanımlamasını hatırlatan Davutoğlu, "Varoşlar dediğiniz yerler İstanbul'un asli vatandaşları. İstanbul dersaadettir. Kim gelirse bağrını açar ve onu İstanbullu yapar. Bakın tarihi bir proje iki metro hattı var. Üsküdar Ümraniye Çekmeköy Sancaktepe Sultanbeyli hattında metro inşallah 2016'da tamamlanıyor. Kadıköy Ataşehir'den Sancaktepe'den metro geçecek" şeklinde konuştu.

"MİLLET DEMİRTAŞ'A BIRAKIN OY VERMEYİ, SELAM VERİR Mİ"

Konuşmasında HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştiren Davutoğlu, şunları söyledi;

"Millete hitap etmeyen hiçbir şey tutmaz. Onun için Cem Uzan tutmadı. Sonra Kılıçdaroğlu'nu makyajladılar o da tutmadı. Şimdi Selahattin Demirtaş'ı makyajlıyorlar tutar mı? Millet "Kudüs Yahudilerin kutsal mekanı" diyen birine bırakın oy vermeyi selam verir mi. Selam vereceğim adam önce Kudüs'ün bizim ilk kıblemiz olduğunu bilmesi lazım. Bu adam bilmiyor. Allah aşkına imanlı Kürt kardeşlerimizi bu temsil edebilir mi? Bu toprakta kökleri yok ki"

"GÖLGE ETMESİNLER BAŞKA İHSAN İSTEMEYİZ"

Türkiye'nin büyük projelerinin hayata geçirilmesinin engellenmeye çalışıldığını savunan Davutoğlu,

"Kılıçdaroğlu o havalimanına inmeyecek mi? O havalimanı kullanmayacak mı? Marmaray'ı kullanmıyorlar mı? Bize teşekkür ediyorlar mı? Biz teşekkür istemiyoruz, gölge etmesinler başka ihsan istemeyiz. Geziciler Maramaray'ı kullanıyorlar mı. Şimdi kuzey Marmara otoyolunun ilk girişi de Sancaktepe'de olacak. Siz gelene geçene Ak Parti sancağını buradan bir gösterirsiniz" ifadelerini kullandı.

"6-7 EKİM GİBİ MİLLETİN HUZURUN BOZMAYA KALKARLARSA DAĞ GİBİ DURUR BU ÜLKEYİ KORURUZ"

6-7 Ekim'de yaşanan olayların hatırlatan Davutoğlu, "Kobani'ye en çok yardımı, Suriyelilere en büyük yardımı Türkiye yaptı. Kobani'den gelen kardeşlerimizi aldık. Ama onlar Esed ile işbirliği yapıp Türkiye'ye karşı ayaklanma yapmaya kalkıştılar. Biz fırsat verir miyiz? Bir daha hayal etmesinler 6-7 Ekim gibi milletin huzurun bozmaya kalkarlarsa karşılarında dağ gibi durur bu ülkeyi koruruz" dedi.

"ONLARIN SEÇMENLERİ ONLARI TATİLE GÖNDERECEK"

Şimdi diyorlar ki "CHP sen paçadan tut, HDP sen elense çek, MHP sen belden tut, Pensilvanya sen arkadan hançelre, PKK sen kurşun sık, DHKP-C sen savcıları öldür şu pehlivana diz çöktürelim" Allah aşkına biz bunlara meydana bırakır mıyız? Biz bir dev olarak ayağa kalkmışız, bu cücelere bu ülkeyi bırakır mıyız? Hepsi bir arada gelsinler zaferimiz daha büyük olur. Hepsine dersini verir, karneleri ellerine verir tatile çıkarırız. Şimdi tatile çıkacaklar kaçamazlar. "Ben diyorum birinci parti olmazsa bırakırım" diyorum. Kılıçdaroğlu haftalarca cevap veremedi. Bahçeli 12 seçim kaybetmiş cevap veremedi. Demirtaş yarım ağız. Onların seçmenleri onları tatile gönderecek. Bir tarafta her seçimden zaferle çıkmış Ak Parti var, diğer tarafta Ak Parti'yi engellemekten başka bir vizyonu olmayan cüceler var" şeklinde konuştu.