Haluk DOĞANDOR

Türkiye’den Hamitköy’de oturan öğrenci arkadaşlarının yanına tatile gelen Nil Tuğçe Gür (25) ve Hatice Eşkin’e (27); dün saat 12:30 sıralarında alışveriş yapmak için Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nı karşıdan karşıya geçip Okmar Market’e giderken, yolun Lefkoşa-Mağusa istikametinden gelen Ramazan Cengiz’in kullandığı TFY 314 plakalı İtimat Otobüs Şirketi’ne kayıtlı yolcu otobüsü çarptı. Gür ve Eşkin, çarpma sonucu ciddi şekilde yaralandı.

Kazaya şahit olan vatandaşların telefonla aradığı 112 Acil Servis ambulansı, sekiz dakika gibi kısa bir sürede olay yerine gelip yaralıları Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Hastanede müşahede altına alınan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı, Nil Tuğçe Gür’ün kazayı hafif yaralarla atlatmasına karşın Hatice Eşkin’in vücudunda ciddi kırıkların olduğu öğrenildi. Kaza yerine gelen Trafik Şubesi’ne bağlı polis ekipleri, kazayla ilgili soruşturmaya başlattı.

carpip-buraya-savurdu.jpg

Birden önüme çıktılar

TFY plakalı otobüsü kullanan Ramazan Cengiz, kaza sonrası çok üzgün olduğunu, kazanın olduğu yerden 100 metre öncesinde yolcuları indirdiğini, fazla hızlı olmadığını, ancak yolu karşıdan karşıya geçen genç kadınları göremediğini, kadınların birden önlerine fırladığını, frene bastığını, fakat çok geç kaldığını söyledi.

Üst geçit şart

Öğlen saatlerinde meydana gelen bu kazayı gören vatandaşlar, burada sıklıkla bu çeşit kazaların meydana geldiğini, hatta önceki sene burada bir öğrencinin hayatını kaybettiğini, söyledi. Hamitköy trafik ışıkları öncesinde, karşıdan karşıya geçiş için bir üst geçidin şart olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Bu kaza, ne ilk ne de son olacak” dedi.