Haluk DOĞANDOR

Dilekkaya Köyü yakınlarındaki bir arazide 29 Mart Pazar günü yapılacak Motocross yarışları için yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığı iddia edildi.

Dilekkaya Köyü’ne çok yakın mesafede bulunan geniş bir arazide uzunca bir süredir parkur çalışmaları yapıldı. Karayolları Dairesi’ne ait araçlar, günlerdir bölgede arazi çalışması yaparak, iş makineleri ile parkurları belirlediler.

Daha önce Güzelyurt’ta bu yarışmaları yapan sporcuların, Dilekkaya’daki arazinin daha müsait olması dolayısıyla buraya yöneldikleri, ancak oldukça tehlikeli bir spor olan bu Motocross için son sözü Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu’nun söyleyeceği belirtildi.

Cahitoğlu: “Güvenlik önlemleri alınmazsa yarışa izin yok”

Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu konuyla ilgili olarak Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, konunun önemini bildiklerini, yarış başlamadan önce iki ambulans, itfaiye ve polis ile ilgili güvenlik önlemlerinin alınacağını ifade etti. Cahitoğlu, Cuma günü  (bugün) bölgeye giderek alınan tedbirleri yerinde göreceğini, güvenlik noktasında herhangi bir eksiklik gördüğü takdirde izin verilemeyeceğini söyledi. Gençlerin spor yapması kadar güvenliklerinin de önemli olduğuna vurgu yapan Cahitoğlu, “Gereken yapılacaktır” diye konuştu.

***

Adıgüzel: “Yarış tehlikeli ama önlem alınacak”

Pazar günü Dilekkaya’da yapılacak Motocross yarışlarını düzenleyen Murat Adıgüzel de, yarış esnasında iki adet ambulansın hazır bulunacağını, bunları Kolon Hastanesi ile Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nden tedarik edeceklerini ifade etti. Yine yarış sırasında meydana gelebilecek yangınlar için bir itfaiyenin hazır bulunacağını söyleyen Adıgüzel, polis konusunda da ilgili birimlerle yaptıkları görüşmeler sonrasında gereken önlemin alınacağını belirtti. Motocross yarışlarının Pazar günü saat 11:00 ile 14:00 arasında gerçekleştirileceğini ifade eden Adıgüzel, bu sporun zevkli olduğu kadar aynı zamanda tehlikeli bir spor olduğuna dikkat çekerek, yarış öncesi sporculara bu konuda brifing verileceğini söyledi.

***

Hüseyin Mani ölümden dönmüştü

 Daha önce 28 Şubat 2011 tarihinde Güzelyurt yakınlarındaki Kalkanlı Köyü’nde yapılan Motocross yarışlarında Hüseyin Mani ismindeki 20 yaşındaki bir genç tümsekten atladıktan sonra havaya savrulup yere düşmüştü. Şehit Pilot Cengiz Topel anısına düzenlenen bu yarışta sakatlanan Hüseyin Mani, bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra hayata dönmüş ve tedavisine devam edilmişti. O tarihlerde meydana gelen bu kaza sırasında sadece bir ambulansın olması, Hüseyin Mani’den önce omzundan sakatlanan bir sporcu için bölgeden ayrılan ambulansın dönüşünün beklenmek zorunda kalınması, sporcunun 45 dakikasına mal olmuştu. Bu sebepten bu tür yarışlarda en az iki ambulansın hazır bekletilmesi gerekiyor.

29 Mart Pazar günü yapılacak Motocross yarışları için bölgeye 30 civarında sporcunun geleceği tahmin ediliyor.