Soysan yazılı açıklamasında, saat 09:30’da İçişleri Bakanlığı önünde basın açıklaması yapacaklarını belirtti.

Tel-Sen'in açıklaması şöyle:

‘Dileneceğiz Direneceğiz’ sloganı ile Kaymakamlıklardan yardım toplama izni başvurusunda bulunan Tel-Sen Yönetim Kurulu, başvurularına cevap alamamaları ve izin taleplerine bir an evvel cevap verilmesi konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekçesiyle salı günü saat 09:30’da İçişleri Bakanlığı’na başvurarak İçişleri Bakanlığı önünde basın açıklaması yapacak.

Oynanmaya Çalışılan Oyunu Bozacağız…

Telekomünikasyon Dairesi ile ilgili olarak oyun oynanmaktadır.Telekomünikasyon Dairesine yeterli bütçe ayırmayarak halka götürülen hizmet kalitesini düşürmek hatta daireyi hiç hizmet verememe noktasına getirmeye çalışılmaktadır. Burada amaç batır sat kurtul zihniyetidir. Tel-Sen bu oyunu bozmak için mücadele vermektedir.

Daireye yeterli bütçe ayırmayacaksınız, halka kaliteli ve ucuz hizmet verilmesinin önünü tıkayacaksınız sonra halkın toplumsal varlıklara sahip çıkmasına ön ayak olmaya çalışan Tel-Sen’e yardım toplama izni vermeyeceksiniz. Bu durum kabul edilemez. Tel-Sen Yönetimi ve Telekomünikasyon Dairesi çalışanları bu oyunu bozacaktır.

Bayındırlık Ulaştırma Bakanı Yanlış Bilgilendiriliyor…

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’un açıklamalarına baktığımızda üzülerek görmekteyiz ki Bakanın daire ile ilgili bilgileri yetersiz ve yanlıştır. Telekomünikasyon Dairesi’nin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanının iddia ettiği gibi ADSL sorunu diye bir sorun bulunmamaktadır. ADSL, Telekomünikasyon Dairesinin yeni yüzüdür ve gelişmesi için çalışılmalıdır. Tabi ki teknoloji de yetersizlikler arızalara sebep vermektedir. Mücadelemizde bu yöndedir. Yetersizliklerin önünün açılması dairenin verdiği hizmet kalitesinin artırılması için yeterli bir bütçeye ihtiyaç vardır. Sayın Bakanın da bu yönde mücadele etmesini beklemekteyiz.

Mücadelemiz Halka Verilen Hizmet Kalitesinin Artırılması İçindir…

Telekomünikasyon Dairesinin vermiş olduğu hizmet kalitesinin şu an için yeterli olduğunu söylemek mümkün değildir. Ancak hizmet kalitesi %300 artırılabilinir. Halka olan maliyeti değiştirilmeden hem ucuz hem kaliteli hem de ada geneline yaygın hizmet verilebilinir. Daire çalışanları bunun hayata geçmesi için hazırdır. Gerekli proje dairenin çalışanları tarafından hazırlanmıştır. 2015 yılı bütçesine dahil edilen projeye ayrılan kaynak yeterli değildir artırılmalıdır. Tel-Sen’in mücadelesi bu kaynağın çoğaltılmasına ve halka götürülen hizmet kalitesinin artırılmasına yöneliktir.

Tel-Sen’den Çalıştay Düzenleme Kararı…

Tel-Sen Yönetimi, Telekomünikasyon Dairesinin vermiş olduğu hizmetlerin, çoğalması, kalitesinin artırılması ve ada geneline yayılması için yapılması gereken ne varasa yapılmasından yana taraftır. Bu bağlamda üzerine düşeni yapmaktadır yapacaktır.

Ada genelinde dairenin verdiği hizmetlerle ilgili olarak tüm sorunların belirleneceği, çözümlerinin üretileceği, yeni projelere ihtiyaç varsa neler olabileceği ve hazırlanması için ‘Hedef  Halka Kaliteli Hizmet’ adlı bir çalıştayı önümüzdeki ay sendikamız gerçekleştirerek ortaya çıkan sonuçları Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı başta olmak üzere gerekli makamlar ve kamuoyu ile paylaşacaktır.