Mağusa İnisiyatifi’nin Suriçi’ndeki binasında gerçekleştirilen ziyarette Mustafa Akıncı, Mağusa İnisiyatifi aktivistleri ile Cumhurbaşkanlığı seçim vizyonunu tartıştı.

Mustafa Akıncı seçim vizyonu ile ilgili yaptığı açıklamada kendi vizyonunu dört ayak üzerinden oluşturduğunu belirtti. Bunları Kıbrıs Sorunu’nun çözümü, ülkedeki iç sorunlara yönelik arabulucu rol, Türkiye ve yakın ülkelerle dengeli bir diyalog ve partiler üstü tarafsız duruş olarak özetledi. Kıbrıs Sorunu ve müzakereler ile ilgili vizyonunu açıklarken, Kapalı Maraş ile Ercan veya Lefkoşa Havaalanı ve Mağusa Limanını da kapsayan bir paketin kapsamlı çözüme yönelik ivme kazandırmada önemli katalizör olacağının altını çizerken, Mağusa İnisiyatifi’nin bu noktada çok önemli bir rol oynadığını da belirtti.

Mağusa İnisiyatifi aktivisti Okan Dağlı ise Mağusa İnisiyatifi’nin vizyonunu ve kuruluşundan bugüne kadar gelen süre içinde savunduğu değerleri ortaya koydu. Mustafa Akıncı’nın vizyonunun önemini vurgulayan Dağlı, Mağusa İnisiyatifi’nin üyelerinin farklı siyasi görüşlere sahip bireylerden oluştuğunu buna rağmen Kıbrıs’ta barışa ve Mağusa kentine yönelik ortak bir vizyon yaratabildiklerini belirtti. Maraş – Liman ve Suriçi formülünün çözümün gerçekleştirilmesi için adada barış iklimi yaratılması için son derece önemli olduğunu vurguladı.

Ziyaretin devamında Mağusa İnisiyatifi aktivistleri Mustafa Akıncı’nın çözüm vizyonuna yönelik sorularını sordu, fikir ve önerilerini ortaya koydu.