Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı, işadamı Mustafa Koç geçirdiği kalp krizinin ardından kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 

Koç, kalp krizi geçirmesinden hemen sonra Beykoz Devlet hastanesine kaldırılmış, burada yapılan ilk müdahalenin ardından, helikopterle Amerikan Hastanesi'ne sevk edilmişti.

Amerikan Hastanesine sevk edildiği sırada, Koç Holding'den yapılan ilk açıklamada, Mustafa Koç'un tedavisinin devam ettiği belirtilmişti. 

Beykoz Devlet Hastanesi, Koç'un hastaneye ulaştığı andaki sağlık durumuna ilişkin aşağıdaki açıklamayı yapmıştı:

"Sayın Mustafa Koç Sabah sporu esnasında fenalaşıp düşmesi üzerine spor hocası ve yakın koruması tarafından ilk yardım desteği almaya başlamış. Acil 112 ekibi çağrılmış. 15 dakika sonra Beykoz Devlet Hastanesi Aciline saat 08.10 da ulaştırılmıştır. Hasta ilk geldiğinde siyanoze, asistoli halinde idi, acilen entübe edilerek resistasyon başlandı. 1 saat sonra Amerikan Hastanesi'nden gelen kendi doktor ekibiyle birlikte, kalp akciğer pompasına bağlanarak saat 10.10 da hastanemizin acilinden ambulansla alınarak helikopterle Amerikan Hastanesi'ne sevki sağlandı."

Mustafa Koç kimdir?

1960 yılında doğan Mustafa Koç, Koç Ailesi’nin 3. kuşak üyesi ve işadamı. 2003 yılından beri Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı’ydı. Vehbi Koç Vakfı’nın Yönetim Kurulu ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Üyesi’ydi. ABD’de George Washington Üniversitesi İşletme bölümünden 1984 yılında mezun oldu.

Çalışma yaşamına 1984’te Tofaş’ta müşavir olarak başlayan Koç, Ram Dış Ticaret’te Satış Müdürlüğü ve Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1992 yılında Koç Holding’e geçerek sırasıyla Başkan Yardımcılığı, Başkan, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürüttü.

Mustafa Koç, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Kurulu Onursal Başkanı, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve Genç Başkanlar Organizasyonu Üyesi’ydi. Bunların yanı sıra JP Morgan Uluslararası Konseyi’nde, Rolls-Royce Uluslararası Danışma Kurulları’nda ve Council on Foreign Affairs Uluslararası Konseyi’nde yer aldı. Bilderberg Toplantıları’nın Yürütme Kurulu Üyesi de olan Koç, 2005’te İtalya Hükümeti’nin Cavaliere D’Industria nişanı ile ödüllendirildi.

Mustafa Koç, World Monuments Fund ve Carnegie Vakfı ile BNP Paribas gibi kuruluşlar tarafından da ödül aldı. Evli ve iki kız çocuğu babasıydı.

Koç Holding, dünyanın en büyük 500 şirketi arasında yer alan tek Türk şirket. Fortune 500 sıralamasında 381. sırada yer alıyor. Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu olan Tüpraş da Koç Holding’e ait.