Kıbrıs Türk Hayvancılar Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, özür dilemesi gerekenin Kıbrıs Türk Ticaret Odası olduğunu belirtti.

İthalatçılara yönelik ifadeleri nedeniyle Ticaret Odası tarafından özür dilemeye çağrılan Naimoğulları yanıt açıklamasında, “Ticaret Odası özellikle yerli ürünlere karşı tutumunu bu şekilde devam ettirdiği sürece bizler tarafından muhatap olarak görülmeyecektir. Bu ülkede özür dileyecek bir kurum veya kuruluş varsa Ticaret Odası’dır” dedi.

Kıbrıs Türk Hayvancılar Birliği’nin 5 bin 500 üyesiyle bugüne kadar ülke ekonomisine ciddi ölçüde katma değer sağladığını, sadece üreterek topluma ve geleceğine sahip çıktığını vurgulayan Naimoğulları, Ticaret Odası’nın ise ithalatçının yanında olmaktan başka gayret sarf etmediğini savundu.

Ticaret Odası’nın ne zaman ülkede üretilen ürünlerin pazarlanması için çaba sarf ettiğini ve Kıbrıs Türk üreticisinin yanında olduğunu soran Naimoğulları, şunları kaydetti:

“Bu ülkede üretilen ürünler pazarlanmazken Ticaret Odası’nın bütün duruşu Hollanda’dan, Polonya’dan ve bunun gibi ülkelerden daha fazla süt ürünü getirmesi için gayret sarf etmektir.  Türkiye Cumhuriyeti’nin ticaret odası ithal ürünlere yüzde 180 fon uygularken, bu ülkenin Ticaret Odası sadece yüzde 0 gümrükle ve fonla ülkeye ithal ürün getirilmesine ön ayak olmuştur.”

Ülkedeki 5 tane süt ürünü ithalatçısının, hayvancılık sektöründen ekmek yiyen 50 bin kişinin geleceği konusunda karar veremeyeceğini belirten Naimoğulları, “Ticaret Odası’nın ve üyelerinin bütün çabaları, ülkeye ne kadar daha fazla ithal ürün getirebiliriz konusunda siyasilere baskı yapma başarılarıdır” dedi.

Hayvancılar Birliği’nin bugüne kadar Ticaret Odası’nın duruşundan dolayı hiçbir platformda bulunmak istemediğini de kaydeden Naimoğulları, şöyle devam etti:

“Bilinmelidir ki Ticaret Odası özellikle yerli ürünlere karşı tutumunu bu şekilde devam ettirdiği sürece bizler tarafından muhatap olarak görülmeyecektir. Bu ülkede özür dileyecek bir kurum veya kuruluş varsa Ticaret Odası’dır. Aslında Ticaret Odası, bugüne kadarki duruşuyla Kıbrıs Türk hayvancısından ve Kıbrıs Türk üreticisinden özür dilemelidir.”