Gündem Kıbrıs Özel - Sosyal Medya

Gazimağusa’nın gözde plajlarından olan ve Yeniboğaziçi Belediyesi tarafından yönetilen Silver Beach Plajı’ndaki kirlilik pes dedirtti.

KKTC halkı ülkesini sözde sevmeye devam ediyor. Ülkenin en büyük sorunu olan ve her köşe başında rahatlıkla görülebilecek çevre kirliğine duyarlılığımız sosyal medya şovundan öteye malesef öteye geçemiyor. Tüm ülke çevreye atılan çöplerden şikayet etmesine rağmen, kullandığımız alanlarda yiyoruz, içiyoruz ve çöpümüzü sağa sola atıp kaçıyoruz. Yani çevremizi ve ülkemizi çok seviyoruz(!)

İşte bu sevgi gösterilerinden(!) biri de geçtiğimiz günlerde Silver Beach’te yaşandı. Plajı dilediğince ve özgürce kullanan duyarlı(!) vatandaşlar yediklerini içtiklerini olduğu yerde bırakıp gitti. Bu vahim manzara karşısında yaşananlar daha da hayret ettirdi. Öyle ki vatandaşların umursuzluğundan kirlenen çevreye bir de Yeniboğaziçi Belediyesi’nin umursamaz tavrı eklenince Silver Beach adeta çöplüğe döndü.

manset-20150807155620.jpg

YENİBOĞAZİÇİ BELEDİYESİ UMURSAMADI!

Yaşanan çevre katliamına dayanamayan bir grup vatandaş ise çöpleri toplarlayıp Yeniboğaziçi Belediyesi’nden yardım istedi. Plajda bulunan büfelerde kira alan ve plajın ortasında Yeniboğaziçi Belediyesi’ne ait uyarıcı levha bulunmasına rağmen belediye yetkililerinin “Çöpleri toplamak bizim sorumluluğumuzda değil” şeklindeki umursamaz tavrı hayret uyandırdı.

İMADADA GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ YETİŞTİ

Alınan şok edici cevap üzerine Yeniboğaziçi Belediyesi yetkililerine ve Belediye Başkanı Katip Demir’e tepki gösteren duyarlı vatandaşlar son çare olarak Gazimağusa Belediyesi’ne başvurdu. Görevi olmadığı halde rica üzerine oradaki çöpleri alan Gazimağusa Belediyesi vatandaşların takdirini topladı. Fakat Yeniboğaziçi Belediyesi’nin umursamaz tavrıyla şok yaşayan vatandaşlar plajın yakın zamanda temizlenmesinin ardından tekrar çöplüğe dönmesinden büyük rahatsızlık duyuyor.