Mardin Valiliği, Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, 14 Mart'tan bu yana 107 teröristin etkisiz hale getirildiği, 96 barikatın kaldırıldığı ve 223 el yapımı patlayıcının imha edildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Nusaybin'de terör örgütü mensuplarınca kazılan çukur, kurulan barikat ve gizlenen bombalı tuzakları temizlemek, vatandaşların can ve mal güvenliğini yeniden tesis etmek amacıyla 14 Mart'ta başlatılan faaliyetlerin devam ettiği anımsatıldı.

"107 terörist etkisiz hale getirilmiş, 96 barikat kaldırılmış ve 223 el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. Toplam alanın yaklaşık yüzde 40’ı kontrol edilmiştir " ifadelerine yer verilen açıklamada, operasyon süresince kahramanca mücadele eden 22 güvenlik görevlisinin de şehitlik mertebesine ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, 486 kişinin güvenli bölgelere tahliyesinin sağlandığı, 80 kişiye gıda yardımı yapıldığı, 273 kişinin nöbetçi eczaneden faydalandırıldığı kaydedilen açıklamada, 112 Acil Servis'e gelen bütün çağrıların da karşılandığı vurgulandı.