Suna Erden

Girne’de geçtiğimiz Pazartesi günü gerçekleştirilen operasyon sonucu ele geçirilen uyuşturucu madde ve biri kurusıkı iki silahla ilgili soruşturma başlatıldı. İlk etapta tutuklanan Güler Pirbudak’ın suçla bağlantısı olmadığı tespit edilerek serbest bırakıldı. Zanlılar Bahadır Akkaya, Asım Özkayım ve Mevlana Şems Çankaya hakkındaki soruşturma devam ederken, polis zanlılardan Akkaya’nın evinin bahçesinde gömülü pompalı silah bulundu. Haklarında soruşturma devam eden zanlılar dün ek süre talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 

SORUŞTURMA SÜRÜYOR 

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis, 30 Mayıs tarihinde Girne’de zanlılar Bahadır Akkaya ile Güler Pirbudak’ın beraber kaldıkları evde yapılan aramada hem silah hem de uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis, aramada 2 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde, içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir adet sigara izmariti, üzerinde kokain kalıntısı olan 5 TL’lik banknot ve plastik kart, içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan bir adet öğütücü ele geçirildiğini söyledi. Polis, ayrıca uyuşturucunun yanı sıra bir adet 9 mm çapında kurusıkı tabanca ve şarjörü, bir adet 7.65 mm çapında tabanca ve şarjörü, 56 adet 7.65 mm çapında canlı mermi, 229 adet 9 mm çapında canlı mermi ve 9 adet av tüfeği fişengi bulunduğunu açıkladı. 

POLİS SİLAH PEŞİNDE 

Yürütülen ileri soruşturmada zanlılar Pirbudak ile Akkaya’ya ait olan ve ofis olarak kullanılan yerde yapılan aramada ise 2 gram hintkeneviri bulunduğunu ve orada misafir olarak kalan Mevlana Şems Çankaya’nın da gözaltına alındığını belirtti. Polis, zanlılar Pirbudak ile Akkaya’nın ifade vererek uyuşturucu maddeleri Nisan 2016 tarihinde Girne’de Asım Özkayım’dan 5 gram hintkeneviri ve 1 gram kokain miktarında aldıklarını itiraf ettiklerini açıkladı. İtiraf üzerine devam eden operasyonda tutuklanan Özkayım’ın üzerinde de 20 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini söyledi. Polis ayrıca zanlılar Pirbudak ile Akkaya’nın kaldığı evde bulunan kurusıkı silahın ise 2009 yılında ülkeye yasa dışı yollardan sokulduğunu tespit ettiklerini açıkladı. 

GÖMÜLÜ TÜFEK BULUNDU 

Zanlıların mahkeme emri ile 3 gündür tutuklu bulunduğunu kaydeden polis, bu süre içerisinde yapılan soruşturmada Bahadır Akkaya’nın Karaman’daki evinin bahçesi ve çevresinde detektör köpek yardımıyla detaylı arama yapıldığını, evin yaklaşık 200 metre kuzeydoğu kısmında ağaç altında gömülü vaziyette pompalı ateşli silah bulunarak emare olarak alındığını söyledi. 

Soruşturmanın devam ettiğini, aranan silahlar ve şahıslar olduğunu kaydeden polis, zanlıların 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Girne Kaza Mahkemesi, zanlıların 7 gün daha tutuklu kalmalarına emir verdi.