Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Dursun Oğuz, hükümet kurma konusundaki gelişmelerde nihai kararın Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’de olduğunu ve kabinenin cumartesi günü Cumhurbaşkanı’na sunulmasının planlandığını söyledi.

UBP’den verilen bilgiye göre, bugün bir televizyon programında konuşan Oğuz, Başbakan Ömer Kalyoncu’nun “TC bizden vatandaşlık istedi”  dediğini de ifade ederek, şunları kaydetti:

“Son birkaç günde CTP’lilerin yaptığı açıklamalara üzülüyorum. Ben CTP-UBP koalisyon hükümetinin oluşmasını başından beri isteyenlerden birisiydim. Olmadı ve bir şekilde son buldu. Başarısız olduğumuzu halka söyleyelim. Şeffaf olalım. Şimdi haksız yere Anavatan Türkiye ya da UBP’ye suçlama yapılmamalıdır. Bunlar üzücü açıklamalardır. Toplum bu gibi açıklamalardan üzüntü duymaktadır.”

CTP’nin UBP’nin haberi olmadan Sağlık Bakanlığı’na istihdamlar yaptığını iddia eden Oğuz, “Ortağımıza bu konuda rahatsız olduğumuzu söyledik. Daha sonra İhtiyat Sandığı’na kapalı kapılar arkasında sınavlar yaparak torpille istihdam yaptılar. İstihdamların, sınavların Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından yapılması yönünde iki ortak olarak anlaşmamıza rağmen bizden habersiz istihdamlar yaptılar” ifadelerini kullandı.

CTP’nin ortağını hiçe sayarak bunları yaptığını savunan, buna rağmen UBP’yi suçladığını ifade eden Oğuz, şöyle devam etti:

“Kapalı kapılar arkasında sınavla torpille istihdam yaptıklarını CTP gençlik kolları açıklamıştır. Hükümetten gittikten sonra birilerine laf atmak etik olmaz. Her şey halkın gözü önünde olmaktadır. Başbakan neyin suçlamasını yapıyor? Yapılanlar, söylenenler, istihdamlar ortada. Başbakan neyi savunacak? Ülkede halkımızın beklentisi, sorunlarının çözümüdür.”

Oğuz, sorunların çözümü hedefiyle yeni hükümet oluşumunun önünü tıkamaya yönelik gerçeklere dayanmayan girişimlerin hiçbir partiye bir şey kazandırmayacağını da ifade ederek, “Ben Sayın Başbakan’ın açıklamaları karşısında üzüldüğümü itiraf etmeliyim. Bu yapılan şark kurnazlığıdır. Sayın Kalyoncu timsah gözyaşları döküyor” diye konuştu.

Oğuz, halkın bu tartışmalardan ve kısır döngülerden usandığını belirterek, “Sağduyuyla, olgunlukla hep beraber olumlu işler yapalım, hep birlikte kazanalım” dedi.

Oğuz, hükümet konusundaki gelişmelere ilişkin de, “Nihai karar Genel Başkan’da. Bu konudaki çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir, Cuma günü Parti Meclisi toplantısı sonrasında Genel Başkanımız kabinesini cumartesi günü sunmayı planlamaktadır” diye ekledi.