Devrim Demir

Lefkoşa’da aynı gece yaşanan 3 kundaklama olayıyla bağlantılı olmakla suçlanan Bülent Gezer’in “olay gecesi hastanedeydim” tezine karşılık kamera kayıtlarını inceledi. Geze’in hastanedeydim dediği zaman aralığının bir bölümünü dışarıda geçirdiği ortaya çıktı. Kamera kayıtlarına göre Gezer 
olay gecesi 23.08 ile 23.25 saatleri arasında hastanede yoktu. 

Lefkoşa’da 18 Şubat’ı 19 Şubat’a bağlayan gece yaşanan kundaklama olaylarının zanlıları arasında yer aldığı gerekçesiyle tutuklu bulunan Bülent Gezer dün ek tutukluluk talebiyle yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, tarafları dinledikten sonra Bülent Gezer’in 2 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Polis: Gezer olayın yaşandığı gece hastanede yatmıyordu

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Öjen Açıkada mahkemede verdiği ifadede zanlı Bülent Gezer’in 18-19 Şubat tarihleri arasında meydana gelen “Kundaklama” ve “Kasti hasar” suçlaması ile gözaltına alındığını anımsattı. Polis memuru Öjen Açıkada, Bülent Gezer’in bir tanık ifadesinden hareketle tespit edilerek tutuklandığını söyledi.

Zanlının olayın yaşandığı gece hastane olduğuna dair iddiaları üzerine Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi kamera kayıtlarının incelenmeye alındığını belirten Açıkada, Bülent Gezer’in kundaklamaların meydana geldiği gece 23.08 ile 23.25 saatleri arasında servisinde yatmadığı ve hastane dışında olduğunu tespit ettiklerini kaydetti.

Gezer, olay gecesi 25 kişi ile telefonda konuştu

Açıkada, zanlı Bülent Gezer’in olayın yaşandığı gece cep telefonu ile 25 ayrı görüşme yaptığı yönünde tespitleri olduğunu, cep telefonu ve tespit edilen numaraların incelenmeye alındığını söyledi.

Açıkada, 30 kamera kaydının incelenmeye devam ettiğini alınması gereken yaklaşık 40 ifadenin daha olduğunu kaydetti.

Açıkada: Tanık ifadesinde zanlının ismi geçiyor

Polis memuru Öjen Açıkada, başlatılan soruşturmada polise ifade veren tanığın,  zanlının isim bazında geçtiğini ifade ederek, Gezer ile birlikte olaya karışan ve henüz bulunamayan 5 kişinin ismi geçtiğini kaydetti.

Soruşturmanın ciddiyetine dikkati çeken Açıkada, Bülent Gezerin 8 gün daha tutuklu kalması talebinde bulundu.

Asena polisin iddialarına itiraz etti duruşma yapıldı

Bülent Gezer’in avukatı Mustafa Asena, polisin iddialarına itiraz edince duruşma yapıldı.

Avukat Mustafa Asena, soruşturmayı yürüten polis memuru Öjen Açıkada’nın iddialarının gerçek dışı olduğunu savundu.

Asena,  müvekkili Bülent Gezer’in olayların yaşandığı gece hastaneden dışarıda olsa bile, polisin iddiasına göre 23.25’te hastaneye geri döndüğünü kundaklama olayının ise 85 dakika sonra gerçekleştiğine dikkati çekti.

“Polis zanlı yaratamaz”

Avukat Mustafa Asena polisin kesin bilgi almadan, kişiyi zorla suça bağlamaya çalıştığını belirtti. Mustafa Asena, “Polis zorla zanlı yaratamaz, müvekkillimin serbest bırakılmasını talep ediyorum” dedi. 

Yargıç: Zanlıyı suça bağlayan tanık ifadesi

Polisin ve avukatın taleplerini değerlendiren Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlının kamera kayıtlarında 23.25 sıralarında hastaneye döndüğüne dair polis ifadesi olduğunu, Bülent Gezer’in King Oto ve Özmerhan Finans’ın yakılması ile ilgili fiilen katıldığı yönünde yeterli şahadet bulamadığını söyledi.

Avcıoğlu, zanlının emarelere etki edebileceğine bulgu yapmadığını belirterek zanlıyı olaya bağlayan tek hususun tanık ifadesi olduğunu söyledi.

Polisin talep ettiği 8 günlük tutukluluk süresinin oldukça uzun bir süre olduğunu ifade eden Avcıoğlu, zanlının 2 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.