Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman), Başbakanlık’ın, Avrupa Birliği (AB) ile ilişkiler konusunda Kudret Akay ile yaptığı hizmet sözleşmesinin, Kamu Görevlileri Yasası’na, Bakanlar Kurulu kararına, Artopus Ajans Ltd.’in ana sözleşmesi ve tüzüğüne aykırı olduğundan iptal edilmesi gerektiğini açıkladı.

Omudsman, Başbakanlık’ın, AB konusunda özel bir şirketten danışmanlık hizmeti alamayacağını; ihtiyaç duyulan hizmetin var olan mevcut kurumlarından herhangi bir ücret ödemeden alması gerektiğini belirtti.

Ombudsman Emine Dizdarlı, Hasan Yıkıcı ile Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nın başvurusu üzerine Başbakanlık’ın AB ile ilişkiler konusunda Artopus Ajans Ltd’den hizmet satın alınması konusunda yaptıkları araştırmanın sonuçlarını içeren raporu Cumhuriyet Meclisi’ne gönderip kamuoyuna açıkladı.

Hükümetin söz konusu kararı ve Başbakanlık ile Artopus Ajans Ltd. arasında imzalanacak ve 39 bin 731 TL 64 kuruş harcama öngören hizmet sözleşmesi Bakanlar Kurulu’nca onaylanarak, 1 Temmuz tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Yıkıcı ve KTAMS, Ombudsman’a yaptıkları başvuruda “Kudret Akay’ın Artopus Ajans Ltd. danışmanı, bir şirket çalışanı olduğunu; kamu kaynaklarının verimli kullanılması gereğine binaen söz konusu hizmet alımının 7/1979 sayılı Kamu Görevlileri Yasası’na aykırı olduğunu, bu hizmet alımının doğrudan doğruya Kudret Akay’a maaş ve/veya siyasi yandaşlara rant sağlamak için yapıldığını” iddia ederek konunun soruşturulmasını talep etmişti.

Ombudsman raporunda, 2003’te kurulan AB Koordinasyon Merkezi’nin yapısı ve görevleriyle ilgili bilgilere yer verildi. Raporda daha sonra merkezin özetlenen görevler ışığında Artopus Ajans Ltd’in şirket yapısının ve oluşumunun Koordinasyon Merkezi’ni düzenleyen Bakanlar Kurulu kararı ile örtüşüp örtüşmediği de incelendi.

Fasıl 113 Şirketler Yasası tahtında kurulmuş bir tüzel kişilik olan şirkette Levent Ünal ve Senem Ünal’ın hissedar ve direktörler olduğu kaydedilen Ombudsman raporunda, şirketin geniş faaliyet alanına da yer verildi.

Şirket çalışanı olan Kudret Akay’ın Sosyal Sigortalar Dairesi’ne Mart 2016 ve Ağustos 2016 ayları için 6 aylık prim borcu olduğu kaydedilen rapora göre, Akay’ın Artopus Ajans Ltd’de bir şirket çalışanı olarak görülmekle birlikte 3 şirkette işveren sıfatıyla veya işveren sigortası olarak Sosyal Sigortalar Dairesi’ne 86 bin TL prim borcu bulunuyor.

Ombudsman raporunda, Kudret Akay’ın Kamu Görevlileri Yasası tahtında istihdam edilmiş sözleşmeli bir personel olmadığı, bu durumda AB Koordinasyon Merkezi Başkanlığı’nı yürütmesinin Bakanlar Kurulu kararına aykırı olduğu belirtildi.

Sosyolog olan Akay’ın AB konularında bir uzmanlığı ve/veya tecrübesi de olmadığı kaydedilen raporda, Artopus Ajans’ın amaçları arasında AB konusunda danışmanlık yer almadığı, ana sözleşmenin böyle bir yetki vermediği, dolayısıyla şirketin AB Koordinasyon Merkezi’ne danışmanlık yapmasının geçersiz ve/veya gayrı yasal olduğu ifade edildi.

Şirket ana sözleşmesi ve tüzüğü tadil edilse de hukuki işlemlerin veya kararın geriye dönük geçerli olamayacağı için gayrı yasal durumu yasal hale getirmeye yeterli olmayacağı vurgulanan Ombudsman raporunda, kamu görevlisi veya sözleşmeli personel niteliği taşımayan Akay’ın AB Koordinasyon Merkezi’ne danışmanlık hizmeti veremeyeceği veya AB Koordinasyon Merkezi’nde bu görevi yürütemeyeceği ifade edildi.

Raporda şöyle denildi:
“Bu çerçevede KKTC Başbakanlığı bu konuda özel bir şirketten danışmanlık hizmeti alamazdı. KKTC Başbakanlığı’nın ihtiyaç duyulan danışmanlık hizmetini var olan mevcut kurumlarından herhangi bir ücret ödemeden alması gerekirdi.

Netice itibariyle, Sayın Kudret Akay ile yapılan hizmet sözleşmesinin Artopus Ajans Ltd’in ana sözleşmesi ve tüzüğüne, E-1231/2003 sayılı Bakanlar Kurulu kararına ve 7/1979 sayılı Kamu Görevlileri Yasası’nın ilgili maddesine aykırı olduğundan iptal edilmesi gerekmektedir.”