Ülkemizde toplu taşımacılığın son derece yetersiz oluşu herkes tarafından bilinen acı bir gerçek. Fakat bugün Lefkoşa Fuar durağında yaşanan olay az sayıda olan toplu taşıma araçlarının ne denli denetlendiğini gösterdi.

Lefkoşa fuar durağında Yakın Doğu Üniversitesi'ne ait otobüsün, gereğinden fazla yolcu alması nedeniyle otobüsün körüğü patladı.

Olay, Yakın Doğu Üniversitesi'ne ait otobüsün fuar durağında durduğu anda otobüsden büyük bir ses çıkmasıyla farkedildi, Yaşanan olay sonrasında bazı yolcuların korktuğu gözlemlenirken, olayın otobüsün durduğu anda olması ise büyük bir şans olarak nitelendirildi.

Otobüsden inen yolculardan bazıları, tüm öğrencilerin otbüse gereğinden fazla yolcu alınmasından şikayetçi olduğunu söyledi ve "neden otobüslere kapasitesi kadar yolcu alınmıyor? Neden bu otobüsleri denetleyen yok?" dedi.

Yaşanan bu olay ülkemizdeki toplu taşıma araçlarının ne kadar yeterli olduğunu ve ne kadar denetlendiğini bizlere gösterirken, olayın otobüsün hareket halindeyken olmaması, otobüsün içinde olan onlarca insana zarar gelmesini engelledi.

Yaşanan bu olayın, bir daha yaşanmaması için yetkililerin nasıl bir önlem alacağıysa merak konusu.