Maliye Bakanı Birikim Özgür BRT’de yayınlanan Basın Odası’na konuk oldu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Su konusu ile ilgili olarak, yaklaşık 3 aydır hükümet adına konuyla ilgilendiğini ifade eden Özgür, şöyle devam etti; “Yönetim bile bizde değilken, şimdi belediyeler dahi işletme içerisinde. İhaleyi biz açıp, şartnameyi biz hazırlayacağız” dedi.

Halkın çıkarı doğrultusunda hareket ettiğini belirten Birikim Özgür, CTP’nin tavrını açıklamanın kendisinin değil, bu alanda görev alanların görevi olduğunu söyledi. Su konusunda belediye çalışanlarının haklarını kimseye yedirmeyeceklerini vurgulayan Özgür, kimsenin haklarının budanmayacağını, kimsenin yok pahasına çalıştırılmayacağını ifade etti.

Su konusunda alım garantisi olup olmayacağının henüz kesin olmadığını belirten Maliye Bakanı Özgür, alım garantisinin olması durumunda ise sadece kullanım suyu için geçerli olacağını vurguladı. Halkın nitelikli alt yapı ile en ucuz ve kaliteli suyu hak ettiğini belirten Özgür “bütçe var mı? Bunun için 40 yıl bekleyelim mi yoksa özel sektör ile işbirliği yapalım mı? CTP özel sektör düşmanı mı? Yap-İşlet- Devret yöneteceğiz ve sahip olacağız” dedi.

Türkiye’nin katkısı olmadan bütçenin sürdürülemeyeceğini kaydeden Özgür, “Türkiye ile sağlıklı ilişkiler bu ülkeyi yönetenler için olmazsa olmazdır. Bunu söylerken Türkiye’nin her dediğine kafa sallayalım demek istemiyorum. Zaten Türkiye’de bunu istemiyor” dedi.

Maliye Bakanı Özgür, Şubat ayında yerel gelirlerle mükellefiyetlerini yerine getirmek için çalışacaklarını ancak bunun zor gözüktüğünü, maaşların kesintili bir şekilde ödenmesi riskinin var olduğunu söyledi.