"Başbakan burada, Akıncı nerede" sloganları altında söz alan Başbakan Hüseyin Özgürgün de, demokrasiye sahip çıkmak üzere meydanı dolduran Kıbrıs Türk halkına teşekkür etti ve Kıbrıs Türk halkıyla gurur duyduğunu vurguladı.

Kıbrıs Türk halkının 1974'te Yunan darbesini gördüğünü ve çok acılar çektiğini, yıllarca direndiğini ve Anavatan Türkiye'nin desteğiyle bugün egemenliğini sürdürdüğünü belirten Özgürgün, "15 Temmuzlara hayır, demokrasiye evet diyor ve Türkiye ile birlikte yürüyoruz" dedi.

Kıbrıs Türk halkının yıllarca acı çektiğini, mücadele ettiğini ve direndiğini ifade eden Özgürgün, bugün Türkiye'nin de demokrasisine, devletine sahip çıktığını, Kıbrıs Türk halkının da şimdi daima yanında olan Türkiye'ye destek verdiğini vurguladı.

Özgürgün, bugün bu desteği ve sesi tüm dünyanın gördüğünü ve duyduğunu belirterek, Kıbrıs Türk halkının Türkiye’nin her zaman güçlü olmasını istediğini, çünkü birliğin ve gücün Kıbrıs Türk halkına da güç verdiğini kaydetti.

Özgürgün, pazar akşamı İstanbul'da düzenlenecek büyük mitinge katılacağını da açıkladı.

Özgürgün, FETÖ'nün bir terör örgütü olduğunu ve ülkede de her türlü faaliyetinin yasaklandığını vurgulayarak, bu karara her kesimden destek geldiğini söyledi.

Özgürgün, "Bu yol aydınlıktır, gelecek büyük Türk milletinindir" dedi ve mitinge katılıp bu coşkuyu yaşayan herkesi tebrik etti. Özgürgün, "En büyük güç demokrasidir, halkın egemenliğidir" diyerek, Türkeş'e katılımından dolayı teşekkür etti.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, pazar günü İstanbul'da düzenlenecek  Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılacağını açıkladı.

Bu arada, organizatörler, mitinge katılımın 8 binin üzerinde olduğunu açıkladı.

Mitinge, Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım da telekonferans yoluyla katıldı ve halka seslendi.