İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, seçim günü İstanbul'da bazı okul çevrelerinde park halinde görülen plakasız araçlarla ilgili disiplin soruşturması başlatıldığını belirterek, "Yanlış yapan polis memuru da olsa gereğini yapacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı İstanbul'dan Ankara'ya uğurlamak için Atatürk Havalimanı'na gelen İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Atatürk Havalimanı Devlet Konuk Evi çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türk Hava Yolları'nın pazar günü Ankara-İstanbul seferini yapan uçağında üzerinde bomba olduğunu iddia eden bir kişi, Özel Harekat ekiplerinin yaptığı operasyonla uçak içinde etkisiz hale getirilerek gözaltına alınmıştı. Konuyla ilgili konuşan Altınok, "Psikolojik problemleri var zannediyorum. Arkadaşlar sağlık kontrolüne gönderdiler. Daha raporları gelmedi ama herhangi bir problem olduğunu düşünmüyorum şu anda bizi rahatsız edebilecek Allah'a şükür. Dün açıkladığım gibi bütün yolcuları sağlıklı bir şekilde tahliye ettik. Arkadaşlarımız çok kısa uzun sürmeyen çok profesyonel bir şekilde operasyon yaptılar ve aldılar. Bizim en büyük gayemiz yolcuların sağlığı ve sıhhatiydi. Onu da gerçekleştirdiğimiz için mutluyum. Gelişmeler sonuçlandığı zaman sonra ayrıca bilgi veririz" dedi.

"YANLIŞ YAPAN POLİS MEMURU DA OLSA GEREĞİNİ YAPACAĞIZ"

Altınok, seçim günü İstanbul'da bazı okul çevrelerinde park halinde görülen plakasız araçlarla ilgili de, "Plakasız araç diye bir şey söz konusu olmamalı diye düşünüyorum. Dün baktığımızda, dün bize gelen haberler doğrultusunda 20 civarında araç yakaladık. 20 araçtan, 8 tanesi sivil vatandaşlarımızın araçlarıydı. Plaka takmamışlardı. 12 tanesi de polis memurlarının şahsi arabalarıydı. Polis arabası değildi. Onlara da hem trafik kanuna göre ceza işlemi yaptık hem de haklarında disiplin soruşturması başlattık. Herkes hukuka uymak zorunda. Polis de olsa uymak zorunda vatandaş olsa da uymak zorunda. Vatandaşı hukuka uymaya sevk ederken bizlerde hukuka kuralları içerisinde hareket etmek zorundayız. Yanlış yapan polis memuru da olsa gereğini yapacağız" diye konuştu.