Gamze BAYKUR

İskele Polis Merkezi’nin 100 metre ilerisinde, Ejder Arslanbaba’nın evinin hemen yanı başında kurşunlama olayı yaşandı. 7 el silahla ateş açılan olayda ölüm veya yaralanma olmazken olay yeri polis tarafından ablukaya alındı. Bölgeden kuş bile uçurulmazken korku dolu bir gece yaşandı.

İskele Bahçeler bölgesinde dün sabaha karşı saat 02:30 raddelerinde silah sesleri yankılandı. İskele Bahçeler bölgesinde Şahin Sokakta ikamet eden Cumali Ulusu Elidemir’in evine dün sabaha karşı 9 mm çapında 7 el ateş edildi. Evine 6 kurşun, evinin önünde park halinde bulunan JM 001 plakalı aracına ise 1 kurşun isabet eden Elidemir, silahlı saldırının hemen ardından İskele Polis Müdürlüğü’ne giderek şikayette bulundu. Olay yerinde inceleme yapan polis 7 adet boş kovan bulurken, kurşunların 9 mm çapındaki bir tabancadan çıktığını tespit etti.

1’İ AZMETTİRİCİ OLMAK ÜZERE 4 KİŞİ TUTUKLANDI…

Elde edilen bilgilere göre, geniş çaplı soruşturma başlatan polis çevredeki kamera kayıtlarını da incelemeye aldı. Cumali Ulusu Elidemir’in evini kurşun yağmuruna tutan Serhat Sonar ve suç ortakları olduğu tespit edilen Ahmet Tepeci ile Hasan Başkan ve tetikçi Serhat Sonar’ı azmettirdiği tespit edilen Osman Hordan tutuklandı. Polis, tetikçi Serhat Sonar’ın evinde yaptığı aramada ise olayda kullanılan 1 adet 9 mm çapında tabanca ile 5 adet 9 mm çapında canlı mermi buldu.

BUGÜN MAHKEMEYE ÇIKARILACAKLAR…

Cumali Ulusu Elidemir’in evini kurşunlayan tetikçi Serhat Sonar ile suç ortakları Hasan Başkan ve Ahmet Tepeci ile azmettirici Osman Hordan bugün “Kanunsuz tabanca tasarrufu”, “Kanunsuz tabanca taşıma”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu”, “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma”, “Kanunsuz tabanca kullanma”, “Şiddet tehditi”, “Kasti hasar” ve “Meskun mahalde ateş açma” suçlamalarıyla İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarılacak.