Radyo Güven Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında şiir, kompozisyon ve resim yarışmaları bu yıl ilk kez çocukların sunumu ile gerçekleştirildi.

Yarışmanın sunuculuğunu 10 yaşındaki Kezban Özdemir ve yine aynı yaşta olan Deniz Gönülyaptı. Radyo Güven Müdürü olarak sahneye çıkan 10 yaşındaki Devin Canbaz da kısa bir konuşma yaptı.

Radyo Güven Müdürü olarak sahneye çıkan Canbaz, kendilerinin KKTC’de egemen olarak yaşayıp bayramlar yaparken, dünyanın sırt döndüğü ve görmezden geldiği Ortadoğu’da çocukların savaş nedeniyle evlerini terk ettiğini, anne-babasını kaybettiğini, öldüğünü vurgulayarak, oradaki çocukların da kendileri gibi bir gün huzura kavuşmasını ve dünyada hiç bir çocuğun ölmemesini diledi.

Radyo Güven’den yapılan açıklamaya göre, Canbaz konuşmasını Dr. Fazıl Küçük’ün “Bugün bizim ise, yarında bütün varlıkları ve bütün saadetleri ile yalnız çocuklarımızındır. Onları en iyi şekilde yetiştirmek bir borçtur” sözleri ile noktaladı.

İLKOKULLAR ARASI ŞİİR…

Radyo Güven Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen yarışma sonunda İlkokullar arası şiir kategorisinde; The English School Of  Kyrenia’dan “İzindeyim” adlı eseriyle Derin Barutcuzade birinci; TED Koleji’nden “Bağımsız Ülkem” adlı eseriyle Sude Köktürk ikinci;  Özgürlük İlkokulu’ndan “Türk Kanı Benim Kanım” adlı eseriyle Zeki Zekican Üçüncü oldu.

KOMPOZİSYON

Kompozisyon kategorisinde; Aydınköy İlkokulu’ndan “Sana Söz Atatürk’üm” adlı eseriyle Onat Bayraktar birinci; Lefke İstiklâl İlkokulu’ndan “Haberler Güzel Olsun” adlı eseriyle Nehir Karadağlı ikinci ve The English School Of  Kyrenia’dan “Atatürk’e Yolculuk” adlı eseriyle Ödül Soytürk Üçüncü oldu.

1492181186.jpg

ANAOKULOLAR ARASI RESİM…

Anaokullar arası resim yarışmasında ise Girne Maarif Anaokulu’ndan Dilçem Yurddaş üçüncü; Ağırdağ- Dağyolu İlkokulu’ndan Ayşe İnan ikinci; Girne Amerikan İlkokulu’ndan Aze Derin Tula birinci olurken, Güzelyurt Atatürk Maarif Anaokulu’ndan Sıla Akdüne; Girne Amerikan Hazırlık Okulundan Defne Güçkan ve Yakın Doğu İlkokulu’ndan Simay Gürün de övgüye değer görüldü.

Yarışmada şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım tarafından verilirken, Yarışmaya katılan tüm finalist öğrencilerin öğretmenlerine, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Cemal Volkan tarafından hediye takdim edildi.

Resim dalında dereceye girenlere ise ödülleri Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Teknik Eğitim Dairesi Müdürü Aytunç Şirket tarafından verildi.

Yarışmada ayrıca, seçici kurul üyelerine Radyo Güven Müdürü Muharrem Özdemir tarafından plaket ve hediye takdim edildi.

Yarışmada Green Flipper Ecokids School öğrencilerinden; Su Ayza Şahin, Aylara Ahmedova, Özgür Mustafa Alkım, Toprak Özen, Nila Köylü ve Hasan Altıparmak da dans gösterileriyle konuklara ve izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı.

1492181184.jpg