Ramazan Bayramı nedeniyle sivil toplum örgütleri, kurum, kuruluş, dernek ve siyasi isimleri bayram mesajları yayınladılar...

İÇİŞLERİ BAKANI KUTLU EVREN’İN BAYRAM MESAJI

İçişleri Bakanı Kutlu Evren, tüm halkın Ramazan Bayramını kutlayarak;  ülke, millet ve tüm insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını diledi.

İçişleri Bakanı Kutlu Evren, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

“Paylaşmanın, kardeşliğin ve dayanışmanın sembolü olan Ramazan Bayramına Anavatan Türkiye’de yaşanan üzücü olaylar sonucunda maalesef buruk bir şekilde giriyoruz.

Anavatan Türkiye’nin acısını milletçe yüreğimizde hissettiğimiz böylesine özel bir günde Bayram sevinci yerine yas tutmaktayız.

Toplumsal değerlerin anlam kazandığı bu günde tüm halkımızın Ramazan Bayramını yeniden kutlar, bakanlığım ve şahsım adına huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirmelerini temenni ederim’’

EROĞLU: “DEVLETİMİZE, GÜVENLİĞİMİZE, EGEMENLİĞİMİZE SAHİP ÇIKARAK ANAVATAN TÜRKİYE İLE KARŞILIKLI SAYGI VE SEVGİYE DAYALI OLARAK İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRMELİYİZ”

3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının devletine, güvenliğine ve egemenliğine sahip çıkarak, Anavatan Türkiye ile karşılıklı saygı ve sevgiye dayalı olarak ilişkilerini geliştirmesinin ve birlik beraberliğini daha da güçlendirmesinin önemine vurgu yaptı.

Eroğlu, ülkede birçok yapısal sorunlar olduğuna da işaret ederek, bu sorunların aşılması adına yeni bir ruh, yeni bir yapılanma, reform sürecine ve kararlı, sorumluluğunun bilincinde siyaset kurumuna gerek olduğuna dikkat çekti ve zaman kaybetmeden toptan bir çaba içine girilerek, devlet, halk ve sivil toplumun üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı.

3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Eroğlu, “Bir kutsal Ramazan ayını daha geride bırakarak bayrama eriştik. Oruç dini bir vecibe olarak insanlığa sabretmenin aç ve susuz kalanın halinden anlamanın önemini idrak ettirmeyi amaçlamaktadır” dedi.

Sabır gerektiren Ramazan günlerinin ardından gelen Bayramın ise “açlığa-susuzluğa inancı uğruna katlanan insanların sonuçta güzel günlere ulaşacağını” anlattığını ifade eden Eroğlu, Bayramların bir yönü ile de; “insanlara daha güzel yarınlar için kırgınlıklarını aşmalarını, kaynaşmalarını, birlik-beraberlik içinde coşmalarını salık vermeye yönelik” olduğunu kaydetti.

Eroğlu, gerek tüm insanlık gerekse İslam aleminin zor günlerden geçtiğine işaret ederek, hala insanoğlunun savaşlarla ve terörizm belası ile boğuştuğunu, dünyanın pek çok yerinde de insanların açlıktan, susuzluktan gerekli sağlık hizmetleri alamamaktan dolayı yaşamlarını yitirdiğini belirtti.

Bu sıkıntıların aşılması için başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm uluslararası kuruluşlara, devletlere ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düştüğüne inanç belirten Eroğlu, “Yeni bir yapılanma ve yeni bir atılım süreci ile dünyada barış ve adaletin sağlanması için kayda değer adımlar atılmazsa sıkıntıların kısa süre içinde aşılması oldukça zor görünmektedir” ifadelerini kullandı.

Eroğlu, insanlığın bir an önce terör belasını sorun olmaktan çıkarmasını, ayrıca artık dünya üzerinde kimsenin açlıktan, susuzluktan ve sağlıksız koşullardan dolayı yaşamını yitirmemesini diledi.

3. Cumhurbaşkanı Eroğlu, ülkede de önemli mesafeler katettiklerini ancak bir an önce üstesinden gelinmesi gereken çoğu yapısal sorunlar olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

“Bu sorunların aşılması adına yeni bir ruh, yeni bir yapılanma, reform sürecine ve kararlı, sorumluluğunun bilincinde siyaset kurumuna gerek vardır. Halkımız biriken sorunlarının aşılmasını, yaşam kalitesinin, gelir seviyesinin yükselmesini istemektedir. Bu amaçla, zaman kaybedilmeksizin, toptan bir çaba içine girilmeli devlet, halk, sivil toplum üzerine düşeni yapmalıdır.

Siyaset kurumu ve özellikle icra makamında olanlar halktan gelen şikayet ve talepleri dikkate alarak,  bir an önce gereken kararlı adımları atmalıdır.”

Eroğlu, Kıbrıs konusunda da şu ifadeleri kullandı:

“Kıbrıs konusundaki dileğimiz ve beklentimiz daha fazla gecikilmeden, oyalama oyunlarına boyun eğilmeden 2016 yılının sonuna kadar Rum komşularımızla var olan gerçekler temel alınarak bir antlaşma yapılmasıdır.

Ancak, Rum liderliğinin açıklamaları, Rum kesiminde yaşanan gelişmeler bu konudaki samimi beklentimizin yerine geleceğine dair ümit verici değildir.

Rum liderliği ve Rum siyasi partileri hala Kıbrıs Türkü’nü nasıl 1974 öncesine götürebileceklerinin, bizi nasıl güvencesiz, malsız-mülksüz ekonomisi çökmüş, teslim alabilecekleri, egemenliğini gasp edebilecekleri bir topluluk haline düşürebileceklerinin hesabı içinde görülmektedir.

Gelinen aşamada yapmamız gereken, Devletimize, güvenliğimize, egemenliğimize sahip çıkmak, Anavatan Türkiye ile karşılıklı saygı ve sevgiye dayalı olarak ilişkilerimizi geliştirmek, birlik-beraberliğimizi daha da güçlendirerek, farklılıklarımızı zenginlik sayarak haklarımızı korumak ve günü geldikçe gereken kararları almaktan asla kaçınmamaktır.”

Derviş Eroğlu, bu duygu ve düşüncelerle İslam alemi ve tüm milletin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularla kutlayarak, herkese sağlıklı, mutlu, barış içinde bayramlar diledi.

ARTER, HALKIN BAYRAMINI KUTLADI

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, kazaların olmadığı sıkıntının yaşanmadığı bir bayram geçirilmesini dileyerek tüm halkın bayramını kutladı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yayınladığı Ramazan Bayramı mesajında, 9 günlük sürede belediyenin hizmetlerini sürdüreceğini ve şubelerin görev başında olacağını belirtti.

9 günün sıkıntısız ve kazasız bir şekilde geçmesinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Arter, bayram sevinci yaşanırken aynı zamanda herhangi bir olumsuzluk olmaması için de hassasiyet gösterdiklerini söyledi. Arter mesajın devamında şöyle dedi:

“Belediye olarak gerekli hassasiyeti göstermek için şubelerimizle istişarelerimizi yapmış bulunuyorum. Su konusunda sıkıntısız bir bayram geçireceğimizi söyleyebilirim. Hem miktar hem kalite olarak istenen düzeyde suya kavuştuk. Tüm ekiplerimiz on call olarak görevdedir. Trafik Müdürlüğü ile de temasımızı yaptık. Bayram zamanları en çok korktuğumuz trafik kazalarıdır. Hem sürat açısından yem de yeme içme açısından halkımızın dikkatli olması önemlidir.”

DİN İŞLERİ BAŞKANI ATALAY RAMAZAN BAYRAMI MESAJI YAYIMLADI

Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Atalay, mesajında, İslam kültüründe bayramlara önceden hazırlanılmasının, kökleri asırlar öncesine uzanan yerleşmiş ve içselleştirilmiş bir gelenek olduğunu, bayram günlerinin özel günler olduğunu anlatarak, “bu günlerde temiz ve güzel elbiselerin giyilmesi, gusledilmesi, güler yüzlü olunması, bayram namazına mümkün ise yürüyerek gidilmesi ve namazdan eve dönerken başka bir yolun kullanılması, yolda karşılaştıklarımızla bayramlaşılması, çokça sadaka dağıtılması, fitrenin namazdan önce verilmesi gibi davranışlar bayramın ruhuna uygun davranışlar olacaktır” dedi.

Ramazan Bayramının tanıdıkların ziyaret edildiği, paylaşmanın arttığı, dargınlıkların, kırgınlıkların son bulduğu, toplumsal huzura zarar verebilecek davranışlardan uzak kalmak için azami özenin gösterildiği, kimsenin kimseyi kırmadığı, çocukların mahallede kapı-kapı dolaşarak şeker topladığı, büyüklerin çocukları daha fazla sevindirdiği, çeşitli hediyelerle ve güler yüzle karşıladığı günler olduğunu kaydeden Din İşleri Başkanı Atalay, şunları aktardı:

“İnananlar açısından bu davranışların hayatın her safhasında devam ettirilmesi büyük önem taşır. Bu nedenle her Müslüman, Ramazan ayında yakaladığı bu ulvi sosyal davranış biçimlerini, Ramazandan sonra da devam ettirmeli, geride bıraktığı, vazgeçtiği kötü olan, ailevi ve toplumsal huzuru bozan huy ve davranışlara bir daha asla dönmeme azim ve kararlılığını canlı tutmalıdır.

Dünya’nın çeşitli yerlerinde yıllardır vicdanları derinden yaralayan olaylar vuku bulmaktadır. Kur’an-ı Kerim’in kökünü Hz. Âdem’e dayandırdığı, böylece en temelde birbirine kardeş ettiği insanlık ailesinin inanan fertleri olarak, zulme uğrayanların feryatları yüreğimizi dağlar, savaş ve terör nedeniyle yitirilen canlar ve akıtılan gözyaşları hepimizi derinden üzer.

Peygamberimizin; “kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma” şeklinde formüle ettiği vicdani ölçümüz; çeşitli coğrafyalarda acı çeken insanların feryatlarına kulak kapayarak, onların içerisinde bulundukları durumu görmezden gelerek tam anlamıyla Bayram sevincini yaşamamıza engel olmaktadır. İslam ve insan kardeşliği Kur’an’ın çizdiği çerçevede yeniden şekilleninceye kadar, dünyada huzurun hâkim ve daim olması da bayramlarımızın tam anlamıyla bayram gibi idrak edilmesi de mümkün gözükmemektedir.”

Her Bayram olduğu gibi bu Bayramda da, tanıdık ve yakınları, komşularımı, kimsesiz ve hastaları ziyaret etmek, öksüz-yetim ve kimsesiz çocukları sevindirmek, hiçbir temelde ayrım yapmadan herkesi bayram sevincine ortak etmek, kimseyi bu sevincin dışında bırakmamaya gayret göstermek gerektiğini dile getiren Atalay, yakınların kabirlerinin ziyaret edilmesi, onlar için bağışlanma isteklerinin Rabbe iletilmesi gerektiğini ifade etti.

“MEZARLIKLARDA HAZIR HATİM VE DUA SATANLARA İTİBAR ETMEMELİ”

Din İşleri Başkanı Atalay, mezarlıklarda hazır hatim ve dua satanlara itibar edilmemesini istedi ve bu şekilde satın alınan bir hatim ve duanın ölüye bir fayda sağlamayacağının unutulmaması gerektiğini belirtti.

Atalay, mesajını şu bilgilerle tamamladı:

“İnşallah bu Bayram sonrasında -07 Temmuz’da- Kıbrıs’ımızın en önemli manevi mimarı Hala Sultan Annemizin kabrinin bulunduğu Larnaka’daki, Hala Sultan Tekkesini 1000 kardeşimizle ziyaret edecek, manevi mirasımızı yâd edecek, geçmişimizin derinliğine yolculuk edeceğiz.

Geçtiğimiz günlerde ibadete açılan ve yarım asır aradan sonra ilk kez geçen hafta Cuma Namazı kılınan Güney Kıbrıs’ta Larnaka’da bulunan Köprülü Camisinde, 05 Temmuzda bayram namazı da eda edilecek. Köprülü Camisinde Bayram Namazını emekli din görevlisi Fuat Tosun kıldıracak.

Bu duygu ve düşüncelerle halkımızın Ramazan Bayramını tebrik eder, Ramazan Bayramı’nın milletimize, İslam âlemine, bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini yüce Allah’tan tüm kalbimle dilerim.

Hatırlatma:

1- Ülkemizde bu sene fitre miktarı 20 TL'dir. Ailede her birey için ve Bayram Namazından önce verilmelidir.

2- Bayramı Namazı KKTC genelinde 05 Temmuz 2016 salı günü, saat 06:30'da kılınacaktır.

3- Bayram namazı Güney Kıbrıs’ta Bayraktar Camisinde 07:00’da, Köprülü Camisinde 06:30’da, Hala Sultan Tekkesinde ise 08:30’da kılınacaktır.

4- Hz. Ebubekir Camii’nde kılınacak Bayram Namazı BRT2'den canlı verilecektir.

5- Din İşleri Başkanlığında her yıl yapılan bayramlaşma merasimi - Hala Sultan Tekkesi ’ne gerçekleştirilecek ziyaret nedeniyle - bu yıl düzenlenmeyecektir.”

BAŞBAKAN ÖZGÜRGÜN: “BAYRAMIN TÜM DÜNYADA HUZUR VE GÜVEN İÇERİSİNDE GEÇMESİNİ DİLİYORUM”

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Müslüman aleminin en kutsal bayramlarından biri olan  Ramazan Bayramı’nın  diğer tüm zamanlarda olduğu gibi ülkede,  Türkiye’de ve tüm dünyada en iyi şekilde, huzur ve güven ortamında geçmesini diledi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün yayımladığı bayram mesajında,  Türkiye’de son yaşanan terör olayları nedeniyle bayrama buruk girildiğini vurguladı.

Toplumsal örf, adet ve geleneklerin yaşatılmasında en önemli yeri tutan bayramların, insanları bütünleştirmek adına oldukça değerli olduğunun altını çizen Özgürgün, bu değerlerin itina ile devam ettirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini kaydetti.

Çağın yaşam şartlarında, günlük hayatın koşuşturması içerisinde birçok manevi değerin unutulduğunun yadsınamaz bir gerçek olduğunu belirten Özgürgün, bayramların idrak edilmesinin toplumsal hayata dair değerlerin hatırlanması, geleceğe yönelik umut ve inançların artması adına büyük anlam taşıdığını vurguladı.

Başbakan Özgürgün mesajında şunları kaydetti:

“Ramazan Bayramı vesilesiyle en büyük temennim, kırgınlıkların bir kenara bırakılması; uzak yakın tüm dost ve akrabalarımızla bir araya gelme fırsatının iyi değerlendirilmesi; birlik dayanışma ve paylaşımların artmasıdır.

Sevgi, şefkat, hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en yoğun şekilde hissedildiği Bayramlardan biri olan Ramazan Bayramı’nın sağlık, huzur ve esenlik içinde geçmesini diler, tüm Halkımızın, Anavatan Türkiye’nin ve tüm İslam dünyasının Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla kutlarım.”

SİBER: “SEVGİ, SAYGI, DOSTLUK, BARIŞ, DAYANIŞMA YAŞAM FELSEFESİ OLSUN”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, bayramların simgesi hoşgörü, sevgi, saygı, dostluk, barış, dayanışma ve affedici olmanın yaşam felsefesi haline gelmesini diledi.

Siber bayram mesajında, “Yaşadığımız yüzyılda her alanda büyük ilerlemeler var; ama ne yazık ki insanoğlu evrensel değerleri benimseyen, adil bir dünya düzenine henüz ulaşamamıştır” dedi.

Bugün  hala dünyada şiddet, terör, savaşlar ve göçlerin acısının yaşandığını vurgulayarak geçtiğimiz günlerde İstanbul’da onlarca masum insanın hayatına mal olan  terör olayına dikkat çeken Siber, “Tüm arzum ve dileğim dünya ülkelerinin bu gibi olaylarda ortak sorumlulukla hareket etmesi;  dünyada barış, dostluk,  kardeşlik  ve dayanışmanın galip gelmesidir” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI AKINCI: “DOSTLUK VE DAYANIŞMANIN ÖN PLANA ÇIKTIĞI GÜNLER”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, halkın bayramını kutladı; Bayram günlerinin aile-dost ortamlarında huzur ve neşe içinde geçmesini diledi.

Akıncı, yazılı mesajında şunları kaydetti:

“Bayramlar kültürümüzü ve kimliğimizi kendi değerlerimizle yaşadığımız ve ileriye taşıdığımız önemli günlerdir. Böylesi günlerde kırgınlıklar bir yana bırakılır, dostluk ve dayanışma duyguları ön plana geçer. Bu duygular gerek bireysel ve gerekse toplumsal anlamda yaşandığı zaman bayramlar daha bir anlam kazanır.

Bayram günlerinde hiç bir aile ocağımıza kötü bir haberin ateşinin düşmemesi için özellikle gençlerimizi trafikte çok daha dikkatli ve sorumlu olmaya davet ediyorum.

Çevremizin, orman alanlarımızın ve tek bir ağacımızın bile olası yangın tehlikesi ile karşılaşmaması için ateşli piknik alanlarında, özellikle bu sıcak yaz günlerinde her zamankinden daha dikkatli olmalıyız.

Gelecekte barış içinde, özgürlük, eşitlik ve güvenliğimizin teminat altında olacağı, daha güzel daha mutlu bayramlara el birliği ile ulaşacağımız inancıyla, hepinize sağlıklı ve huzurlu bir bayram dilerim”.

ATAOĞLU: “YARDIM ELİ UZATMAK SADECE BAYRAMLARDA HATIRLANMAMALI”

Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, bayramların dostluğun, kardeşliğin öne çıktığı; sevinçlerin, mutlulukların paylaşıldığı müstesna günler olduğunu vurguladı.

Ataoğlu yayınladığı Ramazan Bayramı mesajında, “Milletimiz, birlik ve beraberliğini pekiştirmek, kardeşlik bağlarını güçlendirmek adına bayramları bir fırsat olarak görmüş ve bu bilinçle hareket etmiştir. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma adına toplumumuzda ihtiyaçlı ve yardıma muhtaç kesimlere yardım eli uzatmanın sadece bayramlarda hatırlanmaması gerektiğini belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

Ataoğlu, Ramazan Bayramı’nda hizmet veren tüm servis sektörü çalışanlarına, bayramda işinin başında olan vatandaşlara gösterdikleri özveri, azim ve kararlılık için teşekkürler etti.

Ataoğlu, Ramazan Bayramı’nın tüm insanlık için huzura, barışa, sevgiye, kardeşliğe vesile olmasını diledi.

OĞUZ: “BAYRAM’IN GETİRDİĞİ ESENLİK VE HUZURUN HALKIMIZI  KUCAKLAMASI EN SAMİMİ DİLEĞİM”

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Dursun Oğuz da, bayramların umutların yeşermesine, hayata yeni ufuklar açmasına, milli duyguların güçlenmesine vesile olduğunu ve devlete inanarak, geleceğe daha emin adımlarla ilerlemeye imkân sağladığını kaydetti.

Oğuz, Bayram mesajında, “Ramazan ayı boyunca halk olarak bir ve beraber olmanın, aynı duyguları paylaşmanın huzurunu, bereketini birlikte yaşadık. Kutsal Ramazan Bayramı’nın getirdiği esenlik ve huzurun halkımızı, Yüce Türk Ulusu’nu ve insanlığı kucaklaması en samimi dileğimdir” ifadelerini kullandı.

Oğuz, halkın, Anavatan Türkiye’nin ve tüm İslam dünyasının Ramazan Bayramını en içten duygularla kutladığını bildirdi.

ÖZYİĞİT: “BARIŞ VE HUZUR İÇİNDE…”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit de, Ramazan Bayramı’nın Kıbrıs Türk halkı ile tüm İslam dünyasına hayırlı olmasını temenni ederek, barış ve huzur içinde sağlıklı, mutlu bir yaşam diledi.

TDP olarak toplumun refah ve mutluluğu için mücadele ettiklerini, çözüm, demokratikleşme ve sivilleşme mücadelelerinin kararlılıkla süreceğini belirten Özyiğit, amaçlarının Kıbrıs Türk halkına aydınlık yarınlar hazırlamak ve yaşanabilir bir düzen kurmak olduğunu belirtti. 

Vatandaşların sağlık, huzur ve güven içinde bir bayram geçirmesini dileyen Özyiğit, “Kıbrıs Türk halkının Ramazan Bayramını en içten dileklerle kutlar, adil ve kalıcı barışın sağlandığı, mutlu, sağlık ve huzur dolu bir gelecek dilerim” ifadelerini kullandı.

BKP

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan da, halkın Ramazan Bayramı’nı kutlayarak barış dolu aydınlık yarınlar diledi.

İzcan, Kıbrıs Türk toplumunun Ramazan Bayramı’nı büyük ekonomik, sosyal ve siyasi sorunlar ile boğuşarak karşıladığını belirterek çözümsüzlük ve Kıbrıs sorununda belirsizliğin Kıbrıslı Türkleri toplumsal yok oluş tehlikesiyle karşı karşıya getirdiğini kaydetti.

Halkın Ramazan Bayramı’nı buruk kutladığını belirten İzcan, “Tüm kardeşlerimizin bayramını kutlarken, önümüzdeki bayramların yurdumuz Kıbrıs ve bölge halklarına barış, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim” ifadelerini kullandı.

SDP

Sosyal Demokrat Parti Başkanı Tözün Tunalı da, Bayramın tüm İslam âlemine ve de insanlığa hayırlar getirmesini temenni etti.

Tunalı yayınladığı Bayram mesajında, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti insanının umudunu, sevgisini ve kardeşliğini birbirinden hiç esirgemeyeceği sevgi dolu bir Ramazan geçirmesini dilerim” ifadelerini kullandı.

KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ

Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Baki Aygün ise, rahmet ve bereket ayı on bir ayın sultanı Ramazanın bitmesiyle sevginin, kardeşliğin, merhametin ve paylaşmanın güçlenmesine vesile olan mübarek Ramazan Bayramına ulaşmış olmanın mutluluğunun yaşandığını kaydetti.

Aygün, “Dargınların barıştığı, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostlukların en sıcak hissedildiği zaman dilimlerinden olan Bayramların toplumsal hayatta kaynaşmaya çok önemli katkıları olmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Aygün, Ramazan Bayramı’nın hayırlara vesile olmasını temenni ederek tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını kutladı.

DİN GÖREVLİLERİ

Din Görevlileri Sendikası Başkanı Süleyman Çakır da mesajında şunları kaydetti:

“Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının teyit edildiği, toplumsal ilişkilerde nezaketin had safhaya çıktığı, coşku sevinç ve kederlerimizi paylaştığımız günlerdir. Bayramlar, aslında, ta ilk insan Hz. Âdem’den bu yana insanoğlunun güzellik adına biriktirdiği ne varsa, birbiriyle paylaştığı günler olmuştur. İnsanlığın en ilkel formlarında bile bayram olarak kutlanan günlerde, kırgınlıklar, dargınlıklar bir kenara bırakılır, toplum fertleri birbiriyle kardeşçe kucaklaşmaya gayret ederlerdi. 
Yarın idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı Sabahına, bayram namazına çağıran sedalarla değil,  patlayan silahların, bombaların gölgesinde kan ve gözyaşı içerisinde giren milyonlarca insan var.  Yerinden yurdundan edilen yığınla insan var.  Bu insanların varlığına şahit olmak, dünyanın neresinde ve hangi inançtan olursa olsun ezilen, canına, namusuna, malına kastedilen milyonların olduğunu bilmek içimizde burukluğa sebep olmakta, bayram sevincimize gölge düşürmektedir.”

CTP: “DİLEĞİMİZ BAYRAMLA BİRLİKTA ACI HABERLERİN SON BULMASI…”

Lefkoşa, 4 Temmuz 16 (T.A.K): Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler, bakan ve milletvekilleri, kurum ve kuruluşlar mesaj yayımlamaya devam ediyor.

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin bayram mesajında, neşe, huzur, mutluluk anlamına gelen bayramın bu yıl karmaşa, şiddet ve ölüm haberlerinin ardından geldiğine dikkat çekildi.

Mesajda, şunlar kaydedildi:

“Dileğimiz, bayramla birlikte bu acı haberlerin artık son bulması ve bayramla özdeşleşen dayanışma duygusunun ülkemize, bölgemize ve tüm dünyaya sevgi ve barış tohumlarını el birliğiyle ekmemiz gerektiğini hepimize hatırlatmasıdır. Bayramınız kutlu olsun.”

DÜRÜST

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ise, Bayram süresince sürücülerin trafik kurallarına uymalarını istedi.

Dürüst,  “Ramazan Bayramı heyecanını ve sevincini gölgede bırakacak olayların yaşanmaması için trafik kurallarına uyalım, alkollü araç kullanmamaya özen gösterelim, bayramı bayram tadında geçirelim” dedi.

Dürüst, kırgınlıkların ve dargınlıkların yerini sevgi ve barışa bırakan bir bayram dileyerek, tüm KKTC, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti halkının ve Müslüman Âleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı.

TATAR

Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar da, İslam âlemi ve Anavatan Türkiye ile KKTC’nin Ramazan Bayramı’nı kutladı.

İnsanlığın bir an önce savaşlardan ve terör belasından kurtulmasını, barışın dünyaya hâkim olmasını dileyen Tatar, “Dilerim hiç bir kimse aç-susuz, evsiz barksız kalmaz. Dilerim, daha adil bir uluslararası düzen kurulması için artık herkes üzerine düşeni yapmaya başlar. Dilerim bundan sonraki tüm bayramlarımız huzur, güven ve barış içinde idrak edilir” ifadelerini kullandı.

TMT MÜCAHİTLER DERNEĞİ BAŞKANI BORA, HALKIN BAYRAMINI KUTLADI

TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında halkın bayramını kutlayan Bora, “Bir mübarek Ramazan Bayramı’nı daha ayni inanç ve iman içerisinde idrak ettiğimiz bugünlerde, sahip olduğumuz devletimizde, Anavatanımız Türkiye’nin her alanda verdiği destek sayesinde daha huzurlu ve ahenk içerisinde bir yaşantıyı halkımızın hak ettiğine inanmaktayız” dedi.

Yetkililerin, halkın birlik ve beraberlik içinde olması yönünde hareket etmesi gerektiğini kaydeden Bora, şöyle devam etti:

“53 yıldan beri ortak olduğumuz cumhuriyetten bizleri silah zoru ve terörle dışlayan ve 48 yıldan beri de soruna siyasi bir çözüm bulma amacıyla sürdürülen görüşmelerde de ‘ENOSİS’te ısrar ederek bizleri hala daha azınlık olarak görmeye devam eden gayri meşru bir idare ile karşı karşıya olduğumuz dikkate alındığında, BM, AB ve aramızdan karşı çıkan küçük bir azınlığın, olumsuz görüş ve telkinlerine aldırmadan, varlığımızın nedeni haklı ve meşru devletimize ve yegâne hamisi Anavatanımız Türkiye’ye dört elle sarılmaktan başka bir seçeneğimizin olmadığı görülmektedir.

Bu mübarek günde onurlu ve vefakâr Kıbrıs Türk halkının bayramını en içten dileklerimizle kutlar Anavatanımız ve bağımsız devletimizle nice mutlu ve huzurlu bayramlar dileriz.”

HAZİNE-SEN BAYRAM MESAJI YAYIMLADI

Hazine Çalışanları Sendikası (Hazine-Sen) Yönetim Kurulu, sendika üyelerinin, halkın ve Müslüman aleminin bayramını kutladı.

Hazine-Sen Yönetim Kurulu yayımladığı mesajda, tüm dünyada şiddet, terör ve savaşların son bulması temennisinde bulundu.